Sekiz yüzden fazla Hollandalı film yapımcısı ve oyuncu, geçici hükümetten "Avrupa çerçevesinde İsrail'e yaptırım uygulanması" çağrısında bulundu. Sosyal medya platformu İnstagram’da dağıtılan mektupta Carice van Houten, Sanne Vogel ve Georgina Verbaan gibi oyuncuların imzaları da yer alıyor.

“Hamas'ın saldırısını, birçok İsrailli sivilin hayatını kaybetmesine neden olan ve sürekli rehin almaları kınıyoruz." şeklinde başlayan mektupta "Şu anda Gazze'de yaşanan insani felaketten derin kaygı duyuyoruz. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye attığı 6.000'den fazla bomba binlerce Filistinliyi öldürdü ve bir milyondan fazla insanı yerinden etmekle tehdit etti." ifadesine yer verildi. Mektupta “Bu arada İsrail medyası Gazze'nin “yok edilmesi” çağrısında bulunuyor, İsrail daha da ağır bombalama tehdidinde bulunuyor ve bir kara saldırısı çok yakında görünüyor.“ denilerek durumun Gazze'deki durum hakkında endişelerin arttığına vurgu yapılıyor.

Mektupta, Hollanda'dan gelen koşulsuz destek ve bir "savaş arası" çağrısının yeterli olmadığını vurgulayan imza sahipleri "Uluslararası savaş hukuku ihlal edilirken ve İsrail askeri kampanyayı yoğunlaştırırken hükümet ne yapacak?" sorusunu soruyor.

Mektup şu şekilde son buluyor: Biz, aşağıda imzası bulunan film yapımcıları, oyuncular ve film profesyonelleri olarak, kimliklerine bakılmaksızın tüm sivillere yönelik şiddeti reddediyoruz. Bu nedenle hükümetten, İsrail'in hemen ateşkes ilan etmeye ve Gazze'ye insani yardımı garanti altına almaya geçmemesi durumunda, Avrupa çerçevesinde İsrail'e ekonomik ve politik yaptırımlar uygulanması için Avrupa Komisyonu üzerinden baskı yapmasını talep ediyoruz.”

Sinema dünyasından ünlü isimler tarafıdnan imzalanan mektubun tam metnini bu link aracılığıyla okuyabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş