Denk Partisi'nin Rotterdam Belediyesi Meclis Grubu, İsrail devleti tarafından Gazze başta olmak üzere Filistin'e uyguladığı zulüme tepki göstermek için belediyede ki çalışma odasına Filistin bayrağı asmıştı. Çeşitli siyasi partiler tarafından tepki toplayan Filistin bayrağı, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb'in ikazı üzerine kaldırıldı.

Rotterdam'ın Fas kökenli Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, AD gazetesine yaptığı açıklamada Denk Partisi'ni bayrak ile ilgili ikaz ettiğini ve Filistin bayrağının indirildiğini bildirdi. Aboutaleb gazeteye yapmış olduğu açıklamada "Belediye binasında uygun bulmuyorum, belediye binası bu tür açıklamalar için bir forum görevi görmüyor." dedi.

Denk Partisi Rotterdam Belediyesi Meclis Grup Başkanı Faouzi Achbar,  Twitter üzerinden bayrağın indirilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Başkan Aboutaleb Filistin bayrağını yasaklıyor ama diğer yandan #HepimizCharlieyiz (Je suis Charlie - öldürülen Fransız karikatürist)  çağrılarında bulunuyor" ifadelerine yer verdi. Başkan Faouzi Achbar,  Denk Partisi'nin Filistin'in haklı davasında İsrail'in karşısında olmaya devam edecekleri mesajını iletti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU