Türkler İçin Danışma Kurulu (IOT) Başkanı Zeki Baran, Hollanda'da bir çok göçmen grubun koronavirüs aşısı hakkında farklı söylenti ve varsayımlara inandığını ifade ederken, Rijnmond'daki Fas Yaşlılar Derneği Koordinatörü Mohamed Saidi bu durumun Fas toplumu için de geçerli olduğunu açıkladı.

Başkan Zeki Baran, bir çok Türk'ün  aşı olacağı için mutlu olduğunu söylerken, ancak yan etkiyle ilgili türlü söylenti ve hikayelerin olduğu gerçeğini değiştirmediğini belirtti. Hollanda'ya aşının gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Baran, aşının güvenli olduğunu ve herkesin aşılanması gerektiğini göstermek için toplumun önünde aşı olabileceğini açıkladı.

Fas Yaşlılar Derneği Koordinatörü Mohamed Saidi, özellikle okuryazarlığı düşük olan insanların, aşı hakkında doğru bilgilere sahip olmadıklarını belirtti. Sosyal medyada aşı ile ilgili doğru bilgiden çok daha fazla söylenti ve varsayımlar geziniyor diyen Saidi, hükümetin bu konuda sorumluluğunu yerine getirerek bu gruplara bir an önce doğru bilgiyi aktarmalarını istediklerini ifade etti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU