Hollanda’da 1 yaşına kadar bebeklerin ve 12 yaş üstü hasta çocukların tedavisi mümkün olmayan hastalık sebebi ile ötenaziyi imkan kılan yasa mevcut. Ancak 1 ile 12 yaş arasıyla ilgili bir hukuki düzenleme bulunmuyordu.

Söz konusu çocukların, tedavi umudu olmayan veya tedavilere cevap vermeyen hastalıkları olduğu ve dayanılmaz acılar çektikleri belirtildi. Küçük bir grup da olsa hukuki düzenleme olmadan hayatlarına son verme kararı mümkün değildi.

Sağlık bakanı De Jonge, iyileşme ihtimalleri olmadığı halde acı çekmelerine göz yumulan bu çocukların, bir süre sonra zaten ölmelerinin beklendiğini belirtti. Geçtiğimiz hafta konuyu mecliste gündeme getiren bakan, yeni bir yasa değişikliği yapmayacaklarını, hayatları sonlandırılması gerekken çocukların savcılık ve çocuk doktorlarının ortak kararları sonucu yapılmasının doğru olacağını söyledi.

Çocuklar hukuken karar verme yaşlarında olmadıkları için bu kanun ötenazi kapsamında görülemiyor. Ancak ailelerin, çocuk doktorlarının ve savcılığın oluşturduğu bir komisyonun ortak kararıyla, çocukların hayatlarına son verilecek olması, meclisin almış olduğu kararla mümkün olacak.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU