Hollanda'nın resmi istatistik kurumu CBS'den yapılan açıklamada, Kovid-19 nedeniyle Mart ayından itibaran Haziran sonuna kadar hayatını kaybedenlerin gerçek sayının 10 binden fazla olabileceği ifade edildi.

Resmi sayıların sadece Kovid-19 testi pozitif çıktıktan sonra ölen kişileri içerdiği ve hiç test yaptırmadan ölenlerin bu sayılara dahil edilmediği kaydedilen açıklamada, söz konusu süreçte kayıtlara geçmeyen 2 bin 270 kişinin de Kovid-19 nedeniyle öldüğünün sanıldığı aktarıldı.

Açıklamada, virüsten nedeniyle yaşamını yitirenlerin bazı sağlık yetkilileri tarafından geç bildirilmiş olabileceği de ifade edildi.

Korona sebebiyle hayatını kaybedenlerin yaklaşık yüzde 60 oranında hastanın uzun süre tedavi gördüğü belirlendi. Bunlar daha çok; yaşlılar, kronik hastalar, ruhi ya da bedeni engeli olanlardı.

CBS, erkeklerin ölüm oranının yüzde 53, kadınların ise yüzde 47 olduğunu tespit etti. Ancak 75-80 yaş arasında bu oran neredeyse erkeklerin kadınlara göre iki katı çıktı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!