Geçtiğimiz iki yıllık dönemde yaşadığımız Korona pandemisi toplumun çeşitli kesimlerini olumsuz etkiledi. Bu kesimlerden biri de eğitim sektörü oldu. Zaman zaman yüz yüze eğitime ara verilen dönemlerde öğrenciler, çevrimiçi eğitimlere devam etmek zorunda kaldı.

Hükümet bu yaşananlardan aldığı dersler sonucunda, tekrar aynı sıkıntıları yaşamamak ve öğrencilere yaşatmamak için tatil günlerinde değişiklik yapmayı planlıyor.

Henüz net bir sonuç alınmamış olsa da Eğitim Bakanları Robbert Dijkgraaf ve Dennis Wiersma'nın Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği “Temel Eğitimde, (orta)uzun vadeli COVID19 yaklaşımının ana hatları” başlıklı bir plana göre hükümet, önümüzdeki yıldan itibaren yaz tatillerini bir hafta kısaltıp, Noel tatilini de bir hafta uzatmayı planlıyor.

Bakanlar; tatil günlerin yapılmak istenen değişiklik ile ilgili “bu durum öğrencilerin en az ders kaybı yaşaması için, eğitimde orta uzunlukta bir tatil dönemi olup olamayacağı sorusunu yarattı” şeklinde açıklama yaptı. 

Kabine bu şekilde özellikle kış aylarında arttığı bilinen hastalıklar ve olası yeni bir pandemi için hazırlıklı olunacağını tahmin ediyor.

Tatil günlerinin değişmesi birçok kesimi etkileyecek

Okul tatili dönemlerindeki değişiklik öğrenciler kadar ailelerini de tedirgin edecek. Ebeveynlerin yaşayacağı tedirginliğin farkında olduklarını belirten Dijkgraaf ve Wiersma, “bu yüzden tatil günlerini belirleyen ilgili taraflarla görüşmelerimiz halen devam ediyor.” dedi.

Kabinenin tatil günlerinde olası değişiklik planı eğitim sektörünü ikiye ayırdı. İlköğretimde yetkili PO Kurulu prensipte böyle bir değişikliğe olumsuz yaklaşmadıklarını ancak, kurul üyelerinin bu konuyu görüşmesi gerektiğini belirtti.

Orta öğretimde okulları temsil eden VO Kurulu ise tatil günlerinin kaydırılmasının birçok aksaklığı da beraberinde getireceğini dile getirdi.

Hükümetin; okul tatil günlerinde yapılması düşünülen olası değişiklik hakkında, Haziran ayına kadar karar alacağı belirtilmekte.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın