De Verre Bergen Vakfı Rotterdam’da yaşayan ve henüz 800 euroluk enerji yardımından faydalanamamış hanelere dağıtılmak üzere, belediyeye 15 milyon euro bağış yaptı. 

Bu bağış sayesinde 83 bin haneye daha 800 euroluk yardım yapılması hedefleniyor. 

Tek seferlik ek enerji yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar, belediyeye ait web sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.

800 euroluk ek yardım
Bilindiği üzere artan enerji faturalarına destek olmak amacıyla Mart ayı ortasında, Yoksulluk Politikası Bakanı Carola Schouten belediyelere kararlaştırılan ek ödeneğin dağıtılması iznini verdi. Buna göre, sosyal minimum gelir düzeyinin yüzde 120'sine kadar geliri olan haneler için ek ödenek yapılacağı açıklandı. 

Bazı belediyeler ödeme konusunda halen karışıklık yaşarken, aralarında Rotterdam’ın da olduğu bazı belediyeler bu yardımı ödemeye çoktan başladı. 

Rotterdam; hükümetin belirlediği sosyal minimum gelirin yüzde 120'sini baz alırken, Den Haag belediyesi bu sınırı yüzde 130’a çıkartarak daha fazla hanenin bu uygulamadan yararlanmasını sağladı.

Rotterdam gelen hibeyle gelir sınırını yükseltebilecek
Rijnmond gazetesinde yer alan bir haberde, Milyarder Van der Vorm ailesi tarafından kurulan De Verre Bergen Vakfının belediyeye yaptığı 15 milyon euroluk bağış sayesinde, gelir sınırının sosyal minimum gelirin yüzde 140’ına kadar çıkabileceği belirtildi. Bu da daha fazla hanenin 800 euroluk yardımdan faydalanmasını sağlayacak. 

Vakfın yaptığı hesaplamaya göre oluşturulan ek bütçe ile birlikte yaklaşık 83 bin haneye daha 800 euroluk yardım yapılabilecek.

Belediye: Dağıtmak için biraz zamana ihtiyaç var
Belediye Vakfa gönderdiği teşekkür mektubunda “Asgari gelire sahip ilgili hanelere paranın en kısa sürede ulaşmasını sağlayacağız.” ifadesi yer aldı.

Belediye De Verre Bergen Vakfı'ndan gelen bağışın yasa ve yönetmeliklere uygun olarak hedeflenen gruba nasıl ulaşabileceğinin incelendiği belirtildi.

İhtiyacı olan hanelere ulaşabilmek ve ödeme yapabilmek için biraz zamana ihtiyaç olduğunu belirten belediye, başvuruların 2 Mayıs 2022 tarihinde başlayacağını duyurdu.

Foto: Pixabay

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın