Önümüzdeki yıl 1 Şubat tarihinden itibaren, uluslararası aşı sertifikası alabilmek için destekleyici aşı olarak belirtilen 3. doz aşının yaptırılması gerekecek.

Son aşılanmasından dokuz ay geçtikten sonra üçüncü doz aşıyı olmayan (veya Janssen aşısı olan kişiler için ikinci doz aşıyı olmayan) kişiler artık aşıya dayalı bir QR kodu alamayacak.

Brüksel’de yapılan toplantı sonrası bir açıklama yapan Sağlık bakanı De Jonge, meslektaşları ile birlikte bu konuda fikir birliğine varıldığını ve önümüzdeki hafta tasarının resmileşeceğini dile getirdi.

De Jonge’ye göre, dijital korona sertifikası “sınırları açık tutmanın iyi bir yolu” ve bu nedenle ülkelerin destekleyici 3,doz aşıların geçerliliğini koordine etmesi de önemli.

Ayrıca negatif bir teste veya iyileşme kanıtına dayalı olarak uluslararası QR kodu elde etmek de mümkün olacak. 

De Jonge, şu an için AB dışından Avrupa’ya seyahat eden aşılı kişiler de dahil olmak üzere herkesin bir PCR testine tabi tutulmasını istiyor. Bu isteğin diğer ülke bakanlarında nasıl bir yanıt bulduğu henüz bilinmiyor.
 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU