Başbakan Mark Rutte liderliğinde dün gerçekleştirilen toplantının tek gündem maddesi, korona salgınında yaşanan artış sonrası alınacak olası ilave tedbirler olurken,  yeni tedbirlerin bugün kesinleşmesi ve yarın akşam basın toplantısında açıklanması bekleniyor.

Toplantıda, geceleri sokağa çıkma yasağı ve bölgesel ya da ülke genelinde uygulanacak karantinanın da ele alındığı bildirilirken, hükümet ise daha önce açıklanan ve uygulanan güncel tedbirlerin sonuçlarını görmek için zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

Yeni tedbirler almak yerine mevcut durumun sonuçlarını bekleme taraftarı olan hükümet, gerekli olması durumunda en ağır tedbirleri almaktan kaçınmayacak kararlılıkta olduğunu her seferinde dile getiriyor.

Den Haag kulislerinden gelen bilgilere göre, Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge’nın yarın yapacakları basın toplantısında , yeni ilave ek tedbirlerin gelmesi beklenmiyor. Toplantıda daha çok uygulanan güncel tedbirlerin salgını durduramazsa yakın zamanda daha sert ek tedbirlerin alınacağı mesajının verilmesi bekleniyor.

Yarın akşam saat 19:00'da Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge kameraların karşısına geçerek basın açıklaması yapacaklar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU