Hollanda Başbakanı Mark Rutte, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, katil ve terörist devlet ünvanını elinden düşürmeyen İsrail'e destek açıklamasında bulundu. İsrail'in orantısız güç kullanmasını görmezden gelen Başbakan Rutte, Hollanda'nın İsrail'in meşru müdafaa hakkını desteklediğini belirten skandal bir açıklamada bulundu. 

Başbakan Rutte, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada, "İsrail ve Gazze'de devam eden şiddetten çok endişeliyim. Hamas'ın sivil nüfusa rastgele roket atması kabul edilemez. Hollanda, uluslararası hukuk ve orantılılık sınırları içinde İsrail'in meşru müdafaa hakkını desteklemektedir." mesajını verdi. 

Filistin'de şehit sayısı 124'e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İsrail'in saldırılarında 10 Mayıs'tan bu yana 31'i çocuk, 20'sinin kadın olmak üzere şehit sayısının 124'e, yaralı sayısının da 900'e yükseldiği kaydedildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU