Geçtiğimiz ay Dört yaşındaki Dean'in kaçırılması ve ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla tutuklanan 34 yaşındaki Belçikalı Dave De K.’nın Belçika’ya iadesine karar verildi.

Belçika medyası VRT haber sitesinde bugün yayınlanan haberde, Amsterdam mahkemesi Uluslararası Adli Yardım Odası'nın Dave de K.’nın isteğinin tersine, Belçika’ya iade edilmesine karar verdiği kaydedildi.

De K., soruşturmanın bir kısmı Hollanda'da gerçekleştiği için Hollanda'da yargılanmak istiyordu.  

Adli Yardım Odası'nın kararına karşı itiraz hakkı bulunmuyor ve zanlı Dave de K. 10 gün içinde Belçika makamlarına teslim edilecek.

Belçikalı Dendermonde Soruşturma Yargıcı, Dave De K.'nın Belçika'da yargılanabilmesi için iade edilmesini istemiş, bu istek hem Belçika hem de Hollanda Savcıları tarafından onaylanmıştı.

Dean'in cesedi 17 Ocak Pazartesi akşamı Zeeland'daki Vrouwenpolder yakınlarındaki Neeltje Jans'ta bulundu. O günün erken saatlerinde De K. Utrecht’e bağlı Meerkerk'te tutuklandı. Aynı hafta içinde Dave De K.'nın Hollandalı kız arkadaşı R.W. 'de Sint-Gillis-Waas'ta tutuklandı..

Belçika'da kaçırılan 4 yaşındaki çocuk Hollanda'da ölü bulundu

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın