Pazar gününden beri hem Belçika hem de Hollanda polisi tarafından aranan 4 yaşındaki Dean’in cansız bedeni, Pazartesi akşamı saat 22.00 sularında Zeeland'daki yapay Neeltje Jans adasında bulundu. 

Polis dün akşam saatlerinde twitter üzerinden yayınladığı mesajda “Dean (4) ne yazık ki az önce ölü bulundu. Yardımlarından dolayı herkese teşekkür eder, ailesine başsağlığı dileriz.“ yazdı.

Bakıcı Meerkerk’de yakalandı, arabası Gorinchen’de bulundu 
Dean’in ailesi güvenerek teslim ettiği 34 yaşındaki bakıcı Dave De Kock’a Çarşamba gününden beri ulaşamayınca Pazar günü polise başvurdu. 

Belçika basınında yer alan bir haberde, Dave’in kız arkadaşının Dean’in ailesini tanıdığı ve ailenin bazı zamanlar Dave ve kız arkadaşının çocuklarına bakmasına izin verdiği belirtildi. 

De Morgen gazetesine göre Dave De Kock kız arkadaşıyla tartıştı ve çocuğu da yanına alarak Antwerpen'e doğru yola çıktı. 

Belçika polisinin tüm aramalarına rağmen bulunamayan ikili için pazartesi itibariyle Hollanda polisi de alarma geçti, hatta ikilinin hayatı konusunda endişe duyulduğu belirtildi. 

Çocuk kaçırma iddiasıyla aranan bakıcı Dave De Kock Pazartesi günü akşamüzeri Utrecht Meerkerk civarında, yakalandı. Polis; Dave’in Peugeot marka aracını Meerkerk yakınlarında, Gorinchem’de bir şirkette bıraktığını tespit etti ve araca el koydu. 

Arabada yapılan incelemede, Dean ile ilgili bir bilgiye rastlanmadı. Yakalanan Dave’in sorgusunda da bir bilgiye ulaşamayan polis ekipleri, akşam saatlerinde, kayıp bir çocuk ölümcül tehlikede olduğu düşünüldüğünde verilen bir arama mesajı olan, Amber Alert Alarmı yayınladı. 

Polis saat 22.00 sularında Dean’ın cansız bedenini Zeeland Vrouwenpolder yakınlarındaki Neeltje Jans adasında buldu.

Polis açıklamasında Dave De Kock'un Dean'i neden yanında Hollanda’ya getirdiğinin henüz netlik kazanmadığı belirtildi. Bu soruşturmada Hollandalı dedektiflerin, Belçikalı meslektaşlarıyla yakın bir şekilde çalıştıkları kaydedildi. 

10 yıl hapis cezası
Belçika medyasında yayınlanan haberlere göre Dave De Kock Dean’in ailesinin bir tanıdığı ve bazı dönemlerde çocuğa bakıcılık yapan bir kişi. 

Ancak ortaya çıkan bir bilgi durumun farklı bir boyut kazanmasına neden oluyor. De Morgen gazetesinin haberinde Dave de K. 2010 yılında Miguel adlı 2 yaşındaki üvey oğlunu darp ettiği ve ölümüne sebebiyet verdiği için 10 yıl hapis cezasına çarptırılmış. 

Miquel
Miguel, 2008 yılının Haziran ayında, başında ve tüm vücudunda meydana gelen ciddi yaralanmalarla Antwerpen'de bir hastaneye kaldırıldı. Çocuk birkaç gün sonra menenjitten hayatını kaybetti. Dave De K. çocuğa şiddet uyguladığı için 10 yıl, Miguel'in annesi ise ihmalden 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ortaya çıkan bilgilere göre Dave De Kock. o zamanlar “saldırgan olabilen, bir uyuşturucu kullanıcısı” olarak biliniyordu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU