Belçika gazetelerinde yer alan haberlere göre, 4 yaşındaki Dean’in katil zanlısı Dave De Kock’un (34) Hollandalı kız arkadaşı R.W. Sint-Gillis-Waas'ta yakalandı. 

Yakalanan R.W.’nin, Dave De Kock’un 4 yaşındaki Dean ile birlikte ortadan kaybolması ile ilgili polise çelişkili ifadeler verdiği belirtiliyor. Belçika basınına göre R.W., Dave’in evden ayrılırken üzerindeki kıyafetleri bildiği halde polise aktarmadı ve özellikle De Kock’un evden çocukla birlikte ayrıldığını Dean’in annesine zamanında iletmediği için polisin çocuğun ortadan kaybolduğunu öğrenmesinin ve sonuç olarak arama çalışmalarının başlamasını geciktirdiği belirtildi.

Het Laatste Nieuws sitesinde R.W.’nin gözaltı esnasında aşırı alkollü olduğu,  Dave De Kock’u korumak ve onun tekrar hapse girmesini engellemek için yalan söylediği belirtildi.

Dean’i daha sonra büyükbabasına bırakacaklardı
Basına yansıyan bilgilere göre Dave De Kock ve kız arkadaşı R.W. zaman zaman Dean ve 7 yaşındaki ablasını yanlarına alarak onlara bakıyordu. R.W. aynı zamanda Dean’in annesinin de arkadaşıydı.

Depresyon tedavisi nedeniyle haftada 5 gün Sint-Niklaas'taki psikiyatri hastanesinde kalan Dean'in annesi Elke Verberckmoes, Çarşamba günleri çocuklarını Dave De Kock'a emanet ediyordu. Geri kalan günlerde de, çocuklara büyükanne ve büyükbabaları bakıyordu.

Bu şekilde Dean geçtiğimiz hafta, Dave De Kock ve kız arkadaşıyla birlikte onların evine gitti. İkili Dean’i daha sonra Meerdonk'taki büyükanne ve büyükbabasının yanına bırakacaktı. 

“Bir gece daha yatıya kalacaktı”
Geçtiğimiz hafta R., Dean'in bir gece daha kalmak istediğini annesine bildirdi. Ertesi gün aynı mesajı tekrar gönderdi.  Anne Elke Verberckmoes ancak Cumartesi günü neler olduğunu öğrendi. 

Tam olarak bilinmese de Perşembe veya Cuma günü De Kock’un, kız arkadaşıyla kavga ettiği ve Dean'le birlikte evden ayrıldığı belirtiliyor. 

Tüm gün polisi oyaladı,
4 yaşındaki Dean'in ölümüyle ilgisi olduğundan şüphelenilen 34 yaşındaki Belçikalı Dave De Kock, dün öğleden sonra Utrecht Meerkerk'te ağır uyuşturucu etkisi altında yakalandı. 

Belçika basınında çıkan haberlere göre Dave de Kock’un polise bildiklerini anlatması ve Dean’in yerini işaret etmesi saatler sürdü. Bu nedenle çocuğun cansız bedenine ulaşmak bu kadar uzunzaman aldı.

Noord-Beveland ve Schouwen-Duiveland arasındaki Neeltje Jans adasında, beton blokların arasında bulunan çocuğun ne zaman ve nasıl öldüğünün henüz netleşmediği belirtiliyor. Ceset bugün adli tıp uzmanlarınca incelenecek.

Üvey oğlunu öldürmekten 10 yıl hapis yatmış 
Belçika basınında çıkan haberlere göre Dave De Kock daha önce de hapis te yatmış. 

Dave De Kock’un üvey oğlu, 2 yaşındaki Miguel 2008 yılının Haziran ayında, başında ve tüm vücudunda meydana gelen ciddi yaralanmalarla

Antwerpen'de bir hastaneye kaldırılmış ve birkaç gün sonra hayatını kaybetmiş.

2010 yılında mahkeme; 2008'den beri tutuklu olan Dave De Kock’u "üvey oğlunu darp ve ölüme sebebiyet vermek" suçuyla 10 yıl hapse mahkum etmiş. Miguel'in annesne ise ihmalden 2 yıl hapis cezası vermişti. 

De kock için en son kaldığı Hollanda'daki Tilburg Cezaevinden, "bir psikiyatri kliniğine yatırılması" tavsiyesi verildi ancak Belçika makamları, psikiyatri bölümünde yeterli yer olmadığı gerekçesiyle bu talebe uymadı.

Uyuşturucu bağımlılığından kurtulması için elektronik kelepçe takılarak tedaviye gönderilen De Kock, 2018 yılında cezasını tamamlamıştı.

Kaçırma ile ilgili şimdiye kadar bilinenler:
Dave De Kock, Dean'in geceyi geçirdiği Sint-Gillis-Waas'tan Dean ile birlikte ayrılıyor ve Meerdonk'taki büyükanne ve büyükbabasına da götürmeden Hollanda istikametinde ilerliyor.
Sonunda, De Kock Hollanda polisi tarafından pazartesi günü Meerkerk'te tutuklanıyor. 
Arabası Gorinchem'de bulunuyor.. 
Dean'in casedi ise pazartesi gece saatlerinde Neeltje Jans adasında bulundu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU