Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.
Amsterdam’da konut politikalarının giderek çocuklu aileleri şehir dışına ittiğini belirten DENK’in Amsterdam belediye meclisi 2. sıra adayı Süleyman Koyuncu, bu sorunun artık görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.
Son yıllarda şehirde inşa edilen konutlara bakıldığında evlerin giderek küçüldüğüne dikkat çeken Koyuncu, tek kişilik ya da iki kişilik yaşam için tasarlanan küçük dairelerin arttığını söyledi. Buna karşılık çocuklu aileler için uygun büyüklükte ve ekonomik konutların neredeyse hiç yapılmadığını vurguladı.
Aileler şehir dışına taşınmak zorunda kalıyor
Koyuncu’ya göre bu durumun sonuçları mahallelerde açıkça görülüyor. Amsterdam’da doğup büyüyen gençlerin artık kendi şehirlerinde bir gelecek kurmakta zorlandığını belirten Koyuncu, ev bulamayan birçok ailenin Almere, Hoofddorp ve Zaanstad gibi çevre kentlere taşınmak zorunda kaldığını söyledi.
Bu durumun yalnızca bireysel bir sorun olmadığını ifade eden Koyuncu, ailelerin şehirden ayrılmasının mahallelerin sosyal yapısını da değiştirdiğini dile getirdi. “Bir şehir, o şehirde yaşayan ailelerle ayakta durur” dedi.
“Sorunu defalarca gündeme getirdik”
Koyuncu, geçtiğimiz meclis döneminde bu sorunu birçok kez gündeme taşıdıklarını ve çocuklu aileler için daha büyük ve erişilebilir konutların inşa edilmesi gerektiğini vurguladıklarını belirtti.
“Bu konuda birçok öneri ve teklif sunduk. Ancak ne yazık ki belediye yönetimi gerekli adımları atmadı.”
“Amsterdam’da doğan çocuklar şehirde kalabilmeli”
Koyuncu’ya göre çözüm oldukça açık. Amsterdam’da doğan çocukların büyüdüklerinde başka şehirlere gitmek zorunda kalmaması gerektiğini söyleyen Koyuncu, şehirde ailelerin yaşayabileceği konutların artırılması gerektiğini ifade etti.
“Bu şehirde ailelerin yaşayabileceği, çocukların büyüyebileceği ve insanların kök salabileceği konutlar yapılmalı. Önümüzdeki dönemde bunun için çok daha güçlü mücadele edeceğiz.”
©Sonhaber.eu



