Avrupa Birliği'nde 2014 ile 2021 yılları arasında Türkiye raportörü olarak görev yapan, halen İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili olan Kati Piri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesinin ardından, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gündem oldu. 

Başbakan Mark Rutte’nın tebrik mesajını paylaşan Piri, “Bir otokrata ‘iyi şanslar’ dilemek ve bir ‘dost’ demek. Çünkü sığınmacıların 'akınını sınırlamak' için buna ihtiyacınız var.” şeklinde ifade kullandı. Piri paylaşımında tüm siyasi tutsakların, demokraside yaşamak isteyen Türk gençlerin ve ezilen azınlıkların önemsenmediğini vurguladı. 

Piri Avrupalı liderlere seslendiği paylaşımında ise şunları dile getirdi “Erdoğan'ın yeniden seçilmesini tebrik eden tüm AB liderlerine / Başbakanlarına soru: Batı değerlerini savunan ve demokrasi için oy veren 25 milyon muhalif seçmen için de bir mesajınız var mı?” şeklinde ifade kullandı.

PvdA milletvekili Kati Piri, Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye raportörü olarak görev aldığı dönem içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin uygulamalarını eleştiren raporlara imza atmış, yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Piri o dönemde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala gibi siyasi tutukluların serbest bırakılmasını isteyerek "Türkiye'deki demokratları desteklemek için konuşmaya devam edeceğim" demişti.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş