Hollanda profesyonel futbol liglerinde bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalar öncesi, Türkiye ve Suriye'deki deprem mağdurları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Hollanda Futbol Federasyonu’nun (KNVB) önerisi doğrultusunda Hollanda Süper Ligi (Eredivisie), Hollanda 1.ve 2. Ligi ile Kadınlar Ligi’ndeki tüm takımlar, deprem kurbanlarını anmayı kararlaştırdı.

Federasyon ve çok sayıda aktif Türk oyuncunun yer aldığı futbol takımları, depremzedeler için ulusal yardım kampanyasına da dikkati çekmek istiyor.

Eski Galatasaray yöneticisi Işıtan Gün’ün sahibi olduğu Hollanda Süper Ligi (Eredivisie) takımlarından Fortuna Sittard da, bu akşamki FC Emmen maçına, ulusal yardım hattı “Giro555” yazılı siyah forma ile çıkacak.

Formalar, karşılaşma sonrası açık artırma ile satılarak, elde edilecek gelir depremzedelere bağışlanacak.

Fortuna Sittard takımında Burak Yılmaz, Doğan Erdoğan ve forma giyiyor.

Perşembe akşamı oynanan FC Twente - Ajax ve ADO Den Haag - Go Ahead Eagles Hollanda Kupası maçlarında da deprem kurbanları için saygı duruşu yapılacak.

BBC-2

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.