Tatil sezonu yaklaşıyor ve birçok kişi şimdiden seyahat rezervasyonlarını yapmaya başladı. Bazı tatilciler daha kısa sürmesi açısından uçakla yolculuğu tercih ediyor. Ancak güvenlik kontrolünden geçerken yanınızda bulunan tüm sıvıları çantanızdan çıkartmanız gerekiyor.

Uçak seyahatlerinde yolcuların maksimum 100 mililitre kapasiteli kaplarda, en fazla 1 litre sıvı taşıma hakkı bulunuyor. Ancak bu kapların şeffaf bir plastik torba içinde görünür şekilde taşınması şartı bulunuyor.

Hollanda havaalanlarında ise artık bu şarta uyulmasına gerek kalmadı. Ülkedeki en büyük üç havaalanı (Schiphol, Eindhoven Havalimanı ve Rotterdam The Hague Havalimanı) yeni, gelişmiş CT tarayıcılarla çalışıyor. Bu tarayıcılar, yolcuların bagaj kontrollerinden çantalarını açmalarına gerek kalmadan geçmesine imkan sağlıyor. Dolayısıyla uzun kuyrukların oluşması da engelleniyor.

Yeni CT Tarayıcılar
Yeni tarayıcılar sayesinde artık daha fazla sıvı taşımanıza izin veriliyor. Üç büyük havaalanından yapılan açıklamaya göre, yolcu beraberinde taşınabilecek sıvı kaplarının kapasitesi şu şekilde:

  • Eindhoven Havalimanı'nda, el bagajında 100 ml'den büyük kaplara izin veriliyor.
  • Amsterdam Schiphol'da da 100 ml geçerli. Havalimanı, daha büyük kapasiteli kapların yalnızca tarama ve güvenlik görevlisi tarafından onaylandığında taşınabileceğini bildiriyor.
  • Rotterdam The Hague Havalimanı ise kesin bir kural olmasa da 100 ml'yi geçmeme tavsiyesinde bulunuyor.

Her üç havalimanı yetkilisi de özellikle yurtdışındaki havaalanlarında kısıtlamaların farklı olabileceği konusunda uyarıyor. Bu nedenle, sürpriz yaşamamak ve sıvıları atmak zorunda kalmamak için gideceğiniz yabancı havaalanındaki kuralları kontrol etmeniz gerekiyor.

©Sonhaber.eu

Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş