Belçika’nın Walon Bölgesi’nde yer alan Charleroi’ya bağlı Piéton Belediyesi’nde üç gün süreyle düzenlenen 12. Türkevi etkinliği, büyük bir coşku ile kutlandı. 7'den 70'e herkesin katıldığı etkinlik aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımına da vesile oldu. Piéton Türkevi Derneği tarafından düzenlenen şenliğe katılanlar, Türk mutfağının lezzetli yemekleriyle de buluştu.

Türkevi adı altında çeşitli etkinliklerin yer aldığı şenlikte, folklör ve zeybek gibi geleneksel halk oyunları gösterileri sunuldu. Ayrıca, Türk ve Belçika şarkıları canlı olarak seslendirildi. Geleneksel Anadolu mutfağının lezzetli yemeklerinin sunulması, şenliğe katılan belçikalılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

turkevi şenliği 03

T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Çalışma Müşaviri Mehmet Ovalı, Chapelle Belediye Başkanı De Vos Karl, Belçikalı milletvekilleri ve belediye encümenleri de etkinliğe katılanlar arasındaydı. 

Belçika'da 2,1 Milyon Kişi Bağımlılık Yapan Uyku ve Sakinleştirici İlaç Kullanıyor Belçika'da 2,1 Milyon Kişi Bağımlılık Yapan Uyku ve Sakinleştirici İlaç Kullanıyor

Piéton Türkevi Derneği Başkanı Zeki Yarol yaptığı konuşmada, “Bugün sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyuz. Bu yıl Türkevi etkinliğinin 12’cisini düzenlemekteyiz. Bizler de artık Belçika’nın birer parçasıyız. Piéton küçük bir köy, belediye olmakta. Nüfusu az olan bir yer. Komşularımızla birbirimize selam verip, birbirimize yardıma koşan bir toplumuz. Birlikte huzur içinde daha nice etkinliklerde buluşmak üzere hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Dostluk ve kültür buluşması

turkevi şenliği 04
T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz ise, “Bugün sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Böyle güzel şenliklerde dostluk havası içinde güler yüzlü insanlarla bir aradayız. Artık Türk toplumu burada kalıcı olmakta ve uyum sağladıklarını görmekteyiz. Burada bir nevi Türk kültürü de tanıtılmakta. Emeği geçenlere teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.

Chapelle Belediye Başkanı De Vos Karl da, “Her yıl düzenlenen bu Türkevi etkinliğine katılmaktan dolayı mutluyum. Böylece hem Türk dostlarımızı hem de belediye sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlarımızla görüşme imkânımız oluyor” şeklinde konuştu.

Etkinlik alanı ve aktiviteler

turkevi şenliği 02
Türk ve Belçika bayrakları ile süslü alanda kurulan çadırlarda, Türk mutfağı ürünleri satışa sunuldu. Yufkalar açıldı, gözlemeler yapıldı ve katılımcılar birlikte halaylar çekti. Etkinlik boyunca hem Türk hem de Belçikalı ziyaretçiler keyifli anlar yaşadı.

turkevi şenliği 01
Haber ve Fotoğraflar: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş