Hollanda Diyanet Vakfı, Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırıya tepki gösterdi. Vakıf, saldırıda masum çocuk, kadın, yaşlı ve sivil insanların hedef alınmasını "menfur" olarak nitelendirerek bu tür saldırıları şiddetle kınadığını ve lanetlediğini belirtti.

Hollanda Diyanet Vakfı tarafından yapılan açıklamada, uluslararası hukuk ve normların hiçe sayılarak gerçekleştirilen bu saldırıların insanların en temel yaşam haklarına yönelik bir tehdit olduğuna dikkat çekildi. Vakıf, bu tür insanlık dışı saldırıların derhal durdurulmasını talep etti.

Hollanda Diyanet Vakfı, insanları camilerine sabah namazlarında barış, esenlik ve huzur için dua etmeye davet etti. Ayrıca, "insanlık ölmesin" mesajıyla düzenlenecek olan etkinliklerde gıyabi cenaze namazı kılınması için de çağrıda bulundu.

Vakıf ayrıca, 20 Ekim Cuma günü camilerde Filistin'e acil tıbbi ve yaşam malzemeleri için yardım toplanacağını duyurdu.

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı uluslararası gündemin en önemli maddelerinden biri oldu. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş da benzer şekilde bu saldırıyı kınayarak, olayın sorumlularının hesap vermesi için çağrıda bulundu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran