Her yıl enflasyon artışına göre fiyatlarda ayarlama yapan Hollanda Demiryolları (NS), önümüzdeki yıl tren biletlerine zam yapma kararı aldı. NS tek seferlik satın alınan ikinci sınıf biletlere yüzde 5,5 zam, birinci sınıf biletlere ise yüzde 7,4 zam yapacak. Vatandaşları işe giderken tren kullanmaya teşvik etmek isteyen NS, bazı aboneliklerin fiyatlarını da indirdi.

Geçtiğimiz aylarda tren yolcuları özellikle aşırı dolu trenler ve tren seferlerinin iptali nedeniyle oldukça zorlandı. NS 7 kasım itibariyle bazı tren seferlerinin iptal edildiğini ve belirtilen güzergahlarda daha az sefer yapılacağı açıklamasını yaptı.  

Yine bu hafta içerisinde basında çıkan haberlere istinaden bir açıklama yapmak zorunda kalan şirket, personel eksikliği nedeniyle zorlandığını ve önümüzdeki yıl gerekli olduğu durumlarda ofis personeli ve güvenlik görevlilerinin de trenlerde görevlendirilebileceğini belirtti.

İkinci sınıf tren biletine yüzde 5,5, birinci sınıf bilete yüzde 7,4 zam
NS tarafından yapılan açıklamaya göre, gelecek yıl tek seferlik tren biletlerinde birinci sınıf biletlere yüzde 7,4, ikinci sınıf biletlere ise yüzde 5,5 zam yapılacak. 

Sınırsız seyahat olanağı ile satın alınan aboneliklerin fiyatı yüzde 2,4 düşecek. Bu indirim, örneğin Rotterdam ile Rijswijk arası gibi, tek bir güzergâhta sınırsız seyahate izin veren abonelikler için de geçerli olacak. Şirket bu şekilde işe giderken tren kullanımını teşvik etmeyi hedefliyor. 

Grup biletleri gibi diğer bazı aboneliklerin fiyatında değişiklik olacak.  Bazı abonelik ücretleri aynı kaldı bazılarına ise zam yapıldı. Örneğin bu yıl 107,90 eurodan satın alınan ve yoğun olmayan saatlerde sınırsız seyahate izin veren aboneliğin fiyatı, önümüzdeki yıl yüzde 10’dan fazla artarak 119,98 euroya çıkacak.

NS’e göre enflasyon artışı şirketi zam yapmaya zorladı
NS tren biletleri ve sezonluk biletlerden sorumlu kurul üyesi Tjalling Smit konu ile ilgili açıklamasında “2022 ve 2023 için yaklaşık yüzde 13'lük bir toplam enflasyon bekleniyor. Tren yolculuğu bu iki yılda yüzde 6,3 daha pahalı hale gelecek. Bu farkın bize 100 milyon eurodan fazlaya mal olması bekleniyor.” şeklinde ifade kullandı.

“Fiyatlar artırılmamalı, aksine dondurulmalı” 
Yolcuların haklarını savunan Rover derneği ise alınan bu karara tepki gösterdi. Rover, “Fiyatlar artırılmamalı, aksine dondurulmalı. Önemli ölçüde daha az tren seferi, daha uzun seyahat süresi, daha dolu trenler ve ekstra aktarmalara karşı bu fiyat artışı hiçbir şekilde haklı değil. Düşük hizmet kalitesi göz önüne alındığında, herhangi bir fiyat artışından feragat etmek şirketin menfaatine olacaktır.” dedi.

NS tarafından 2023 yılında uygulanacak ücret listesi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

© Sonhaber.eu
Fotoğraf: Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.