McDonald's ve diğer hızlı yemek restoranlarının otoparkları araba ile gelen müşterilerin bıraktığı çöp yığınlarına dönüşüyor. Bu konuda artık “yeter” diyen bir kadına ait video Dumpert sitesinde yayınlanmasının ardından, Hollanda’nın gündemine oturdu. 

Heerde’da (Gelderland) bir McDonald's restoranının park alanında çekildiği belirtilen videoda bir restoranın otoparkında, ön kapıları açık şekilde duran bir araç ve araçtaki kişilerin yedikleri ürünlerin ambalajlarını arabanın yanına yere bırakmış olduğu görülüyor. 

Video şu şekilde devam ediyor:
Görüntüye giren genç bir kadın arabanın yanına gelerek önce aracın içindekilere bir şeyler söyleyerek yere atılmış çöpleri gösteriyor. Arada ufak bir tartışma yaşanıyor ve ardından kadın yere atılan ambalaj kutularını arabanın içine atıyor. Kadın daha sonra arabanın kapısını hızlı bir şekilde kapatıyor.  Arabanın yanından ayrılan kadın videoyu çeken kişiye de “ok” işareti yapıyor.

Uzmanlara göre bu dikkat çeken video, yıllardır süregelen ulusal bir sorunu sembolize ediyor. Videoya gelen yorumlarda da vatandaşların büyük çoğunluğunun kadının davranışını tebrik ettiği görülüyor. Kadının böyle insanlara müdahale etmesini “çok cesur ve güçlü” bulan yorumcuların yanı sıra bazı yorumcuların kadını “kahraman” ilan ettiği görülüyor. 

Gelderland 01Gelderland 02Gelderland 03Gelderland 05Gelderland 08

Video yayınlandığı andan itibaren 150 binden fazla kez izlenmiş durumda. Videoyu izlemek için Dumpert sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş