Geçtiğimiz hafta oraya çıkan omikron varyantından sonra hükümet Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM)’nden görüş bildirmesini istedi. RIVM’in verdiği görüş oldukça katı oldu.

RIVM Avrupa Birliği dışından Hollanda'ya seyahat eden tüm yolcular için negatif test sonucunun zorunlu hale getirilmesini önerdi.

RIVM’in önerisine göre aşılı veya aşısız olmasına bakılmaksızın tüm yolcuların, yolculuktan en geç 48 saat öncesinden test yaptırması gerekiyor. Eğer belirlenen süre yetersiz olarak görülürse, 72 saate kadar uzatılabilir. 

RIVM ayrıca herkesin Hollanda’ya varış gününde kendi kendine test yapmasını ve beş gün sonra GGD'de bir test yaptırmasını tavsiye ediyor.

Kuruma göre, yüksek riskli bir bölgeden gelen yolculardan da negatif sonuçlu test istenmeli ve bu yolcular aşılı olsalar dahi karantinaya alınmalı.


Bakanlık önce diğer ülkelerle görüşecek

RIVM’nin tavsiyeleri üzerine bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı sözcüsü, bakan Hugo de Jonge’nın ilk önce diğer ülkelerle istişarelerde bulunacağını belirtti. 

Sözcü ayrıca Güney Afrika'dan gelen yolcular için şu anda çifte test ve en az beş günlük karantina zorunluluğu olduğunu da vurguluyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU