Hac sezonundan sonra, pandemi kuralları çerçevesinde getirilen yaş sınırı, aşı ve test mecburiyeti kaldırıldı. Vakıf BV, Hollanda Diyanet Vakfı iş birliği ile 2022 yılı Umre turlarını başlattı. 

Bu yıl Ekim ile Aralık ayları arasında, üç kategoride (Normal Servisli, Normal Yürüme Mesafeli ve Beş Yıldızlı Otel Umre programları olmak üzere) düzenlenen Umre turları talep olması halinde önümüzdeki yıl da devam edecek.

Düzenlenen Umre turlarına katılmak isteyen vatandaşlar müracaatlarını, online olarak www.vakifbv.nl/umre,  www.diyanet.nl/umre web sitelerinden veya Oder 13 Den Haag adresindeki Vakıf BV merkezine bizzat başvurarak yapabilecek.

Müracaatlar iki aşamada yapılacak

  • Öncelikle grup oluşup oluşmadığını tespit için müracaat online formu doldurulacak. Müracaatlar grup oluşacak sayıya ulaştığında evrakın tamamlanması ve ödemenin yapılması için adaylara mail gönderilecek.
  • Ödemesi ve evrakı Vakfa ulaşan kişiler, turlara göre tasnif edilerek işlemleri başlatılacak.

Önemli uyarı
Suudi Arabistan hükümetince 45 yaşından küçük olup yalnız gidecek bayanlara umre vizesi verilmediğinden, bu bayanların müracaatları ancak 18 yaşından büyük erkek mahremleri (refakatçıları) ile birlikte kabul edilmekte. 

Umre programlarına katılım için aranan şartlar:

  • Hollanda veya Türk pasaportu sahibi olmak. Hollanda pasaportun en az 6 ay geçerliliği olması gerekir. Türk Pasaportu ile gidenlerin pasaport ve oturum kartı süresinin uçuş tarihinden itibaren en az 6 ay süresinin bulunması gerekmektedir.
  • Umre müracaatında üst yaş sınırı kaldırılmıştır. Ancak 18 yaşından küçükler aileleriyle birlikte umreye gidebilir. 45 yaşından küçük olan bayanların ise bir mahremi olmadan umreye gitmesi mümkün değildir.
  • Müracaat edecek her bir kişi için ayrı müracaat formu doldurulması gerekmektedir.
  • Umreye müracaat eden kişiler ücretlerini peşinen yatırmaları gerekmektedir. Çünkü her müracaatçı için havayollarına ve otellere bir ay önceden rezervasyon ödemesi yapılmaktadır. 
  • Yeterli sayıya ulaşılamadığında veya herhangi bir mecburi sebeple turların iptali halinde ödenen ücretler geri iade edilir.
  • Bir turda yeterli müracaat olmaması durumunda umreciler başka bir tura geçebilirler.

Umre turlarına katılacak kişiler Menenjit Aşısını yaptırmak durumundadırlar. Bu aşılar ev doktorunda veya GGD dairelerinde yapılmaktadır ve 3 yıl geçerlidir.

Umre tur programı ve detaylı bilgi için Hollanda Diyanet Vakfı Web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.