Türkiye’de tatilini geçiren Avrupalı Türkler okulların açılmasına az bir zaman kala dönüş yollarını kalabalıklaştırmaya başladı. Bir kısmı karayolundan dönüşe geçerken,  yaşadıkları ülkelere “arabalı tren” ile dönenlerin sayısı artıyor.

Araçlarını Edirne Garı’nda vagona yükleyip kompartımanlara yerleşen gurbetçiler, dönüş yolculuğunun keyfini çıkartıyor. Edirne’den hareket eden “Optima Ekspres” treni Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, ve Slovenya üzerinden geçerek yaklaşık 35 saatte son durağı Avusturya’nın Villach şehrine ulaşıyor. Optima Express şirketinin merkezi ise Almanya’nın Münih kentinde bulunuyor

Trenin içinde açık restoran dahil her şey mevcut. Kara yolu ile Türkiye’ye gelen gurbetçilerimizin dönüşte Tren yolculuğunu tercih etmelerindeki başlıca neden, 1400 kilometrelik +uzun yolda direksiyon başında olmamak ve kompartımanda dinlenerek, çevreyi seyrederek seyahat etmek. Bir diğer tercih nedeni ise Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan sınır kapılarında oluşan uzun kuyruklarda saatlerce beklemekten kurtulmak.

©Sonhaber.eu
Fotoğraflar: Optima Ekspres

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş