Mayıs ayında yapılan seçimlerden sonra özellikle Türkiye’deki muhalifleri destekleyen paylaşımlar yapan Wilders, son olarak Mustafa Kemal Atatürk’e ait bir sözü Türkçe olarak paylaştı.

Wilders bugün yaptığı paylaşımda önce İngilizce olarak "Birçok Türk kadını bana, Türkiye'deki Arapların kendilerini taciz ettiğini, onlara fahişe dediğini ve onlara kötü davrandığını söylüyor. Söyler misin başkan Erdoğan, Türk kadınlarını taciz eden Arapları hala kardeşiniz olarak görüyor musunuz? Türkleri mi yoksa Arapları mı daha çok seviyorsunuz?” yazdı.  

Wilders bu paylaşımından iki saat sonra ise Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” sözünü Türkçe olarak paylaştı

Atatürk’ün sözünü kullanarak siyaset yapmaya çalışan Wilders’a DENK vekili Tunahan Kuzu'dan yanıt gecikmedi. Kuzu paylaşımında, Türkçe olarak "Ey Wilders, unutma! Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayati boyunca senin zihniyetinde olan insanlarla mücadele etmiştir. Onun şanlı ismini kirli siyasi oyunlarından uzak tut!” dedi.

Wilders’ın hazımsızlığı
Hollandalı siyasetçi Cumhurbaşkanı seçiminin ardından ““Erdoğan’a oy veren tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye’ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle!”” paylaşımında bulunmuştu. Wilders’ın bu paylaşımı Türkiye’deki muhalifler tarafından da destek gördü. 

Wilders bu paylaşımın üzerinden bir hafta geçmişken “Geçen hafta Hollanda'da İslamcı Erdoğan'a oy veren Türkleri Türkiye'ye göndermeyi önermiştim. Bu sayede verdikleri oyların feci sonuçlarını KENDİLERİ de yaşayabilsinler. Türkiye'deki Türklerden çok destek geldi.” şeklinde ifade kullandığı ikinci bir paylaşım daha yaptı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş