Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçiminde hem yurt içinde hem de yurtdışındaki seçmenlerin çoğunluğundan destek alan Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi 2028 yılına kadar yönetme hakkını elde etti.

Hollanda'da İslam ve yabancı karşıtı söylemleri ile bilinen aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders ortaya çıkan bu tablodan rahatsız oldu. Wilders hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘İslamofaşist’ olarak nitelendirdi hem de ve Erdoğan'dan yana tercihte bulunanlardan ülkeyi terk etmelerini istedi. 

Wilders, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “İslamofaşist Erdoğan'a oy veren Hollanda'daki tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye'ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle!” dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Hollanda’daki Türk seçmenin yüzde 70,45'i Erdoğan’a, yüzde 29,55’i ise Kılıçdaroğlu’na oy verdi. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş