Ermenistan işgal ettiği 4 köyü Azerbaycan’a geri veriyor Ermenistan işgal ettiği 4 köyü Azerbaycan’a geri veriyor

Forbes dergisi, 2024 dünyanın milyarderleri listesini güncelledi. ABD'li milyarder Elon Musk, listenin güncellenmesi ile 1. sıradaki yerini Fransız Bernard Arnault ve ailesine kaptırdı. Listede Hollanda’dan 14, Türkiye’den 27 isim yer aldı.

ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes, dünyanın en zengin kadın ve erkeklerinden oluşan listesini yayımladı. Güncellenen listeye göre Tesla ve Space X'in sahibi ABD'li milyarder Elon Musk,  ilk sıradaki yerini kaybetti.

Forbes'da yer alan verilere göre; küresel borsalardaki dengesizlikten, dünya gündemindeki huzursuzluktan ve süregelen enflasyondan sıyrılan milyarder sayısı geçen yıla göre 141 kişi artarak 2 bin 781’e yükseldi. Milyarderlerin toplam serveti, 2023'e göre 2 trilyon dolar artarak 14.2 trilyon dolara çıktı.

En çok milyarder sayısının bulunduğu ülke 813 milyarder ile ABD olurken 413 milyarderi ile Çin ikinci sırayı, 200 milyarderi Hindistan üçüncü sırayı aldı. Bunu Almanya, Rusya, İtalya, Brezilya, Kanada, Hong Kong (Forbes Çin'den ayrı değerlendiriyor) ve İngiltere takip etti.

Hollanda'dan 14, Türkiye'den 27 isim listede
Forbes listesinde Hollanda’dan 14 milyarder yer aldı. En zengin Hollandalı 14.1 milyar dolarlık varlığıyla 132. sırada yer alan Charlene de Carvalho-Heineken. İkinci sırada 5,9 milyar dolarlık serveti ile Frits Goldschmeding, üçüncü sırada ise 3,9 milyar dolar serveti ile Jean-Louis van der Velde yer aldı.

Türkiye’den ise 27 Milyarder listede yer alıyor. Bu isimlerden ilk üçü Murat Ülker, İpek Kıraç, Semahat Sevim Arsel. Listeye giren diğer milyarderler arasında Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan,  Baykar Teknoloji Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri (CTO) Selçuk Bayraktar, Faruk Eczacıbaşı, Ahmet Çalık gibi isimler olduğu görüldü.

İşte dünyanın en zengin 10 insanı:
1. Bernard Arnault ve ailesi (luxemerkenconcern)
2. Elon Musk Tesla, SpaceX
3. Jeff Bezos Amazon
4. Mark Zuckerberg Meta/Facebook
5. Larry Ellison    Oracle
6. Warren Buffett Berkshire Hathaway (yatırım şirketi)
7. Bill Gates Microsoft
8. Steve Ballmer Microsoft
9. Mukesh Ambani Reliance Industries (Indiaas conglomeraat)
10. Larry Page Google

Listenin tümü için Forbes internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.