Venedik'te düzenlenen bir obezite kongresinde Portekizli araştırmacılar, yemek sırasında ekran karşısında olan çocukların yüzde 15 daha fazla obezite riski taşıdığını açıkladı. 

EMA, diyabet ilacı Ozempic’in intihar düşüncelerini tetiklediği iddiasını inceledi EMA, diyabet ilacı Ozempic’in intihar düşüncelerini tetiklediği iddiasını inceledi

Minho Üniversitesi'nden bir ekip, 6-10 yaş arasındaki 735 çocuğun yemek yeme alışkanlıklarını inceledi. Ebeveynler, çocuklarının yemek sırasında ekran karşısında olup olmadığını belirtti. Sonuçlar, ekran başında yemek yiyen çocukların, bu alışkanlığa sahip olmayanlara göre yüzde 15 daha fazla obezite riski taşıdığını ortaya koydu. 

Baş araştırmacı Dr. Ana Duarte, “Günümüzde o kadar meşgulüz ki hep birlikte oturup aile yemeği yemeye vakit bulamıyoruz. . Çocuklar yemek sırasında telefon veya televizyon izlediklerinden, dikkatleri dağılıyor ve yemeye devam ediyorlar. Ne zaman doyduklarını fark etmiyorlar. Bu büyük bir sorun.” dedi.

Uzmanların uyarıları
Uzmanlar, gerçek sayıların yüzde 15’den çok daha yüksek olduğunu belirtiyor. bulguların gerçekte olduğundan daha düşük olabileceğini belirtti. Bazı ebeveynlerin, çocuklarına yemek sırasında ekran izletmekten hoşlanmadıklarını itiraf etmek istemeyebilecekleri düşünüldüğünde, gerçek riskin daha yüksek olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle uzmanlar, yemek masasında ve çevresinde telefonların kullanılmamasını ve televizyon karşısında yemek yenilmemesini öneriyor. Bu şekilde, çocuklar küçük yaşlardan itibaren bilinçli yemek yemeyi öğrenebilirler.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş