Avrupa Polis Teşkilatı Europol, Belçika da dahil olmak üzere 31 ülkeyle işbirliği içerisinde emek sömürüsü ve insan ticaretine karşı geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Teşkilatın Perşembe günü yaptığı açıklamada operasyon kapsamında 334 potansiyel kurbanın tespit edildiği kaydedildi.

EMPACT Ortak Eylem Günleri (JADs) adı altında, Hollanda tarafından yönetilen ve farklı ülkelerde yapılan operasyon, kolluk kuvvetleri, sınır muhafızları, çalışma ve vergi daireleri, Europol ve Avrupa İşgücü Otoritesi (ELA) işbirliğiyle gerçekleştirildi. Operasyonlar 20-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. 

Operasyona toplamda 15.313 görevli katıldı. Kontrollerde 63.649 kişi, 9 564 yer, 20 556 araç ve 76 670 belge incelendi ve 93’ü emek sömürüsü olmak üzere, İnsan ticareti yaptığından şüphelenilen 160 kişi tespit edildi. Bu kişilerden Tutuklanan 51’i tutuklandı. Tutuklanan kişilerden 30’u hakkında işçi istismarı suçlaması yapıldı. 

Ayrıca 279’u emek sömürüsü mağduru olan 334 potansiyel insan ticareti mağduru tespit edildi. 
Bir hafta süren araştırmada çeşitli suçlarla ilgili 476 yeni soruşturma başlatıldı. 

Europol'un araştırmaları, başta catering şirketleri, lojistik, inşaat, et işleme sanayisi ve tarım sektörü olmak üzere çeşitli alanlarda gerçekleştirildi. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş