Amerikalı Paqui üreticisi; dünyanın en acı tortilla cipsi olarak satışa sunduğu ve 'Hot Chip Challenge' (AcıCips Meydan Okuması) adlı meydan okuma etkinliğine neden olan cipslerini Avrupa piyasasından geri çektiğini açıkladı. 

Türkiye, 'Döner' ismi için AB'ye tescil başvurusu yaptı Türkiye, 'Döner' ismi için AB'ye tescil başvurusu yaptı

Söz konusu cipsler geçtiğimiz yıl Eylül ayında 14 yaşındaki Harris Wolobah’ın ölümünden sonra büyük tepki çekmiş, şirket de Amerika piyasasından geri çekildiğini açıklamıştı.

Üretici web sitesinde "Laboratuvar testleri sonucunda ürünümüz yüksek kapsaisin içeriği nedeniyle tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır" şeklinde bir açıklama yayınladı. Kapsaisin, biberlere keskin tadını veren bir madde. 

Cipsi özellikle bir sosyal medya meydan okuması olarak pazarlayan firma kendi web sitesinde yayınladığı açıklamada, ürünün tehlikeli olduğunu ve bu nedenle artık satılmadığını belirtti. Bu açıklama meydan okumaya katılan ve kamera karşısında cipsi yemeye çalışan insanların görüntülerinden oluşan bir video ile de desteklendi.

Üretici, bir geri çağırma hazırlandığını ve güvenli bir alternatif üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Belçika Gıda Ajansı duruma müdahale ederek, sözkonusu cipslerin satışının yasaklandığını açıkladı.

Dünyanın en acı tortilla cipsi
Amerikalı Paqui firması tarafından üretilen ve tabutu andıran bir ambalaj içinde satılan tortilla cipsler dünyanın en acı cipsi olarak sunuluyor. Cips, üzerinde kuru kafa, zehirli yılan gibi işaretler bulunan tabut şeklinde bir ambalaj içerisinde ve tek bir tane olarak satılıyor. Cipsin koruyucu bir eldivenle açılması gerekiyordu.

Ambalajda ayrıca sadece yetişkinler için uygun olduğu, çocuklardan uzak tutulması gerektiği ve acıya veya alerjilere duyarlı olanlar tarafından tüketilmemesi gerektiği konusunda bir uyarı yer alıyor. Cipsi yedikten sonra mide bulantısı, bayılma veya nefes almakta zorlanma yaşayanların mutlaka tıbbi yardım alması öneriliyor.

paqui tortilla cips

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.