DENK Partisi Rotterdam Belediye Encümeni Enes Yiğit geçtiğimiz hafta sonunda sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklama ile aktif siyaseti bırakacağını duyurdu. Yiğit, görev süresi boyunca birlikte çalıştığı meslektaşlarına teşekkür etti ve “Bu yaz geçmiş dönem hakkında çok düşündüm. Sahip olduğum enerjiyi Rotterdamlılara  yardım etmek için harcamak istiyorum. Önümüzdeki dönemde şehre hangi rolde yardımcı olabileceğimi sakince düşüneceğim.” dedi.

DENK partili bir siyasetçi olarak siyaset arenasında gerekli mücadeleleri verdiğini ve ideallerine sadık kaldığını belirten Yiğit, görev süresince zor zamanlar yaşasa da bunun üstesinden gelmeyi başardığını ifade etti.  Yiğit “Bu her zaman kolay değildi ama gerekliydi. Belediye Meclisindeki en genç meclis üyesi olarak, düzene yenilik ve çeşitlilik getirmek için çabaladım. Bu gerginliğe neden oldu ve aynı zamanda işlevimi zorlaştırdı... Bu dönemde özel hayatımda da çok şey yaşadım. Türkiye'deki deprem, on binlerce insan gibi, aile üyelerimin de hayatını kaybetmesine neden oldu. Her gün bu eksikliği hissediyoruz. Bu zor ve sonuçta birçok şeyi gözden geçiriyorsun. Hayatın geçiciliği sonuçta bir gerçektir... Bu yaz geçmiş dönem hakkında çok düşündüm. Tüm bunlar görevimden ayrılmaya karar vermeme neden oldu.” şeklinde ifade kullandı. 

Enes Yiğit paylaşımında son olarak çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti ve şöyle dedi: “Her birine bana olan güvenlerini ifade eden herkese tek tek teşekkür etmek istiyorum. Özellikle bana her zaman bir kardeş gibi yanımda olan Belediye Encümeni Faouzi Achbar'a teşekkür ederim. Ayrıca Rotterdam temsilciliğimiz, koalisyon ortaklarımız ve kuruldaki meslektaşlarıma işbirliği için içtenlikle teşekkür ederim. Ayrıca birçok muhalefet meclis üyesiyle işbirliğini de çok olumlu buldum. Bunun için teşekkür ederim. Encümen olup olmadığım önemli değil, yardımıma ihtiyaç duyan herkese her zaman yardım etmeye hazırım. Beni daha çok duyacaksınız. Kendinize iyi bakın ve birbirinize dikkat edin.”

DENK başkanı Stephan van Baarle, Enes Yiğit’in siyaseti bırakma kararını üzüntü ile karşıladığını dile getirdi. Sosyal Medya platformu X üzerinden bir paylaşım yapan Van Baarle “Enes Yiğit'in kararından derin üzüntü duyuyorum ama saygı duymadan edemiyorum. Rotterdam için yaptıklarından son derece gurur duyuyorum. En başından beri değerli bir DENK üyesi olmuştur. Arkandayız Enes! Birlikte daha nice güzel anlarımız olacak!” şeklinde ifade kullandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş