Yerel yönetimlerin belirlenmesi için Mart ayında gerçekleşen seçimlerde, Schiedam belediyesinde ikinci parti olarak çıkan DENK, bir ilke daha imza attı. Belediye koalisyonunda yer alan DENK partisi aynı zamanda Schiedam tarihinde de ilk Türk kökenli Belediye encümenini çıkarttı.

Denk partisinden yapılan açıklamada, Doğukan Ergin’in Belediye Encümeni adayı olduğu belirtildi.

2018 yılından itibaren belediye meclis üyesi olarak görev alan Ergin, 30 yaşında ve uzun süredir DENK parlamento grubunda çalışmakta. Geçtiğimiz yıllarda yine Schiedam’da Türk kökenli yaşlılar için özel konut yapımında adını duyuran Ergin’in önümüzdeki günlerde atamasının gerçekleşeceği belirtiliyor.

Doğukan Ergin de sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda duygu ve düşüncelerini  “1968 yılında bir cam fabrikasında çalışmak üzere Hollanda’ya gelen bir gurbetçinin torunuyum ve bundan dolayı Schiedam şehrinde wethouder olarak sorumluluk almak ayrıca gurur verici” sözleriyle ifade etti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın