Hollanda Filistin toplumunun organize ettiği Filistin’e Destek Mitingi 29 Ekim Pazar günü Den Haag’da gerçekleştirildi. Onlarca örgüt ve kurumun katılımı ile düzenlenen mitinge, polis kayıtlarına göre, 6 bin civarında insan katıldı. Katılımcılar Gazze’de ateşkes çağrısı yaparken Hollanda hükümetine de İsrail’le olan işbirliğine son vermesi çağrıları yaptı.

Mitingde bir konuşma yapan DENK lideri Stephan Van Baarle, “Hollanda hükümetine ve uluslararası topluluğa şunu soruyorum: Filistinlilerin kaderine ortak olmamız için kaç masum Filistinli daha ölmeli?” dedi.

Sözlerine “Mark Rutte ve Hollanda hükümeti için bir mesajım var” diyerek başlayan Van Baarle, Mark Rutte’nın Hollanda hükümetinin tutumundan dolayı utanç duyması gerektiğini belirtti. Denk lideri “Mark Rutte, İsrail'in kriminal hükümeti hastanelere bomba atarken, çocuklara bomba atarken ve Gazze'deki bölgeleri yerle bir ederken hala İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu nasıl söylersin?” diye sordu. 

75 Yıldır İsrail hükümetinin Filistinlilerin topraklarını hukuksuzca gasp ettiğini, Filistinli çocukları öldürdüğünü ve Filistinlilerin ayrımcı bir rejim altında yaşamasına neden olduğunu belirten Van Baarle, “Mark Rutte, çok ama çok derin bir utanç duyman gerekiyor!“ dedi.

Hollanda hükümetine ve uluslararası topluluğa “Filistinlilerin kaderine ortak olmamız için kaç masum Filistinli daha ölmeli?” şeklinde soru yönelten ve konuşmasını “Şeria Nehrinden Akdenize kadar, Filistin özgür olacak!” sözleri ile bitiren Denk Partisi lideri Stephan van Baarle’nin konuşması:

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş