Charlois polisi özellikle gece saatlerinde kapı zillerini çalıp farklı hikayelerle para dilenen bir adam için uyarı yayınladı. Yayınlanan uyarıya gelen yorumlarda adamın sabah saatlerinde de insanlardan para istediği ortaya çıktı.

Rotterdam Charlois emniyeti sosyal medya hesabından yayınlanan uyarı mesajında, özellikle akşam saatlerinde kapı zillerini çalan ve farklı hikayelerle parasız kaldığını belirterek, para isteyen bir adam için uyarı yaptı.

Bu adam hakkında birçok kez ihbar alındığını belirten polis, adamın her seferinde farklı bir hikaye uydurarak para dilendiğini aktardı.

Polis uyarısında adamın özellikle gece saatlerinde arabasının arızalandığı ya da yakıtı olmadığı hikayesi ile insanların kapılarını çaldığı ve geri ödeyeceği veya kişinin banka hesabına göndereceği sözü vererek, para istediği belirtildi.

Bu hikayelerin hiç birinin doğru olmadığı uyarısında bulunan polis, adamın sadece dilencilik yaparak para toplamaya çalıştığını vurguladı.

Uyarı mesajında “Bu adama yardım etmek isteyenlere elbette çok minnettarız ama dikkat edin!! Paranız geri gelmez ve bu parayla uyuşturucu alınır.” denildi.

Polis son olarak; vatandaşlara, bu adamla karşılaşıldığında 0900-8844 aracılığıyla emniyetle iletişime geçin çağrısı yaparken, “Adamın nasıl göründüğünü hatırlayın, gerekirse fotoğraf çekin ama para vermeyin.” dedi.

Yapılan bu uyarıya gelen yorumlarda da adamın hem akşam hem de sabah saatlerinde aktif bir şekilde bölgede insanlardan para dilendiği ortaya çıktı. 

Bir kadın sabah saat 05:00 civarında köpeğini gezdirdiği sırada aniden bir adamın arkasında belirdiğini, ortaya çıkan adamın “yeni işten çıktım ve Arnhem’e gideceğim, aracım bozuldu. ANWB’yi aradım ama cebinde fazla para yok” bahanesi ile para istediğini ama vermediğini yazdı.

Foto: Politie.nl

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın