Bulgaristan Gümrük Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 14, 16 ve 18 Mayıs tarihlerinde yapılan sınır kontrollerinde üç ayrı araçta 228 bin euronun üzerinde, euro ve dolar cinsinden beyan edilmemiş nakit para ele geçirildiği belirtildi.

Sınır kapısında yapılan aramaların, Ulusal Gümrük Ajansı, DG Sınır Polisi, DG Organize Suçlarla Mücadele ve Ulusal Gelir Ajansı arasındaki ortak operasyon çerçevesinde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklanan bilgilere göre, 14.05.2024 tarihinde Türkiye'den Bulgaristan’a giriş yapan, Türk vatandaşı araç sahibi ve karısının bulunduğu bir araç detaylı denetime alındı. Yapılan kontrolde, bagaj zeminindeki fabrika boşluğunda, beyaz bir kağıt torba içinde euro ve dolar banknotlar ile içinde 8 sarı metal bilezik içeren şeffaf bir kutu bulundu. Yapılan sayımda, torbanın içinde 34.300 euro ve 800 ABD doları olduğu ortaya çıktı. Bileziklerin ise 22 ayar altın olduğu tespit edildi.

İkinci vaka 16.05.2024 tarihinde Türkiye’ye gitmek için Ukrayna’dan gelen bir otobüste yaşandı. Türk vatandaşı iki sürücü ve 34 yolcunun bulunduğu aracın detaylı aranması sırasında, beş Ukraynalı kadın yolcunun çantalarında, iç çamaşırlarında ve üstündeki giysilerin ceplerinde saklanmış olarak ABD doları cinsinden nakit bulundu. Yapılan sayımda ele geçirilen beyan edilmemiş paranın 171.200 ABD doları olduğu tespit edildi.

Son vaka ise 18.05.2024 tarihinde yaşandı. Hollanda’dan Irak’a gitmek için Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo sınır kapısına gelen bir kamyonda beyan edilmemiş para bulundu. Torpido gözünde bulunan gizli bölmelere saklanmış halde 100 ve 200 euroluk banknotlar halinde saklanmış olan paranın toplam değerinin 39.900 euro olduğu belirtildi.

Ele geçirilen paralara el konulurken, her üç olayda Svilengrad - Bölge Savcılığı'nın denetimi altında, yedi kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Temsili

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Dünya'da 2050'ye Kadar Yüzde 75 Daha Fazla Kanser Vakası Bekleniyor Dünya'da 2050'ye Kadar Yüzde 75 Daha Fazla Kanser Vakası Bekleniyor

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş