Belçika İstatistik Ofisi Statbel, 1 Ocak 2024 itibariyle ülke nüfusunun 11 milyon 763 bin 650’ye ulaştığını açıkladı. Kurum açıklamasında geçen yılın aynı dönemine göre nüfusun 66 bin 93 kişi arttığı kaydedildi.

Belçika İstatistik Ofisi Statbel'in resmi rakamlarına göre, 2023'teki nüfus artışı, daha çok pozitif uluslararası göç dengesinden (+66,349) kaynaklanmakta.

Doğum ve ölüm sayıları arasındaki fark olan doğal denge ise 2023'te düşüş yaşandı. Geçen yıl 110.198 doğum ve 111.255 ölüm kaydedildi.

Son 10 yılın ortalamasının üzerinde bir artış
Nüfus artışı, 2023 yılında son 10 yılın ortalamasından biraz daha yüksek oldu. Statbel, "Ukrayna'daki savaş, 2022'ye kıyasla çok daha az belirgin olsa da, 2023'te uluslararası göç dengesi üzerinde hala olumlu bir etkiye sahip. Doğal denge birkaç yıldır düşüş eğiliminde, bu nedenle negatif doğal denge yeni normal haline geliyor gibi görünüyor " şeklinde açıklama yaptı.

Negatif doğal denge, yeni normal mi?
Negatif doğal denge neredeyse 80 yıl sonra ilk kez 2020'de (-13.111) yeniden ortaya çıktı. Doğal dengedeki düşüş eğilimi, temel olarak doğum sayısındaki azalma ve yaşlanma nedeniyle ölüm sayısındaki artışla açıklanmakta. Statbel’e göre 2020’de yaşanan COVID-19 salgını ölüm sayılarını artırdı ayrıca doğum oranları da o yıl oldukça düştü.

Belçika'nın nüfusu büyük ölçüde göçle artmakta. Statbel'in verilerine göre Doğal dengedeki negatif eğilim, doğum oranlarının azalması ve yaşlanma nedeniyle ölüm oranlarının artması önümüzdeki yıllarda da devam edecek.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş