Belçika’nın Flaman Bölgesi’nde 2024 yılında enerji dağıtım ağ tarifelerinde ortalama yüzde 8'lik bir artış olacağı öngörülüyor. Flaman enerji düzenleyicisi VREG tarafından yapılan açıklamaya göre, bu durum ailelerin enerji faturalarına ortalama 45 euro ek maliyet getirecek.
 
VREG’in hesaplamasına göre, ortalama bir aile için elektrik faturası 27 euro (3.500 kWh elektrik tüketimi için) ve doğalgaz faturası da 18 euro (17.000 kWh doğalgaz tüketimi için) artacak. 

Dağıtım ağ tarifeleri, hanelere elektrik ve doğalgaz taşıma maliyetlerini kapsıyor. Bu maliyetler, tüketim miktarına ve yaşanılan bölgeye göre değişiklik gösteriyor. Elektrik ve doğalgazın temel fiyatının yanı sıra KDV ve diğer vergilerle birlikte, dağıtım ağ tarifeleri toplam enerji faturasının sadece bir bölümünü oluşturuyor.
 
VREG, ortalama yüzde 8'lik artışın bölgelere göre farklılık göstereceğini belirtti. Buna göre örneğin, Fluvius Antwerpen, Fluvius Limburg, Fluvius West ve PBE'nin müşterileri daha yüksek bir maliyetle karşılaşacak. Diğer ağ operatörleri Gaselwest, Imewo, Intergem, Iveka, Iverlek ve Sibelgas müşterileri daha düşük bir artışla karşılaşacak. 

Hanelerin yanı sıra, KOBİ'ler için de benzer bir artış bekleniyor. Yılda 30 MWh elektrik tüketen ve aylık ortalama 15 kW tüketimi olan işletme, geçen yıla göre 220 euro (yüzde 12) daha fazla ödeyecek. Yılda 116.280 kWh doğalgaz tüketen bir işletmenin masrafı ise geçen yıla göre 80 euro (yüzde 8) artacak.  

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.