Avrupa Birliği’nin (AB) yasama organı olarak faaliyet gösteren Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yer alacak vekiller 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak seçimle belirlenecek.

Strasbourg, Lüksemburg ve Brüksel olmak üzere üç farklı şehirde toplanan AB’nin en yetkili karar alma organı olan Avrupa Parlamentosu seçimlerine Belçika’dan 4 Türk kökenli aday katılacak.
Belçika’da AP seçimlerinin yapıldığı 9 haziran 2024 Pazar günü Federal, Flaman, Valon, Brüksel ve Almanca konuşan azınlık parlamentolarının seçimleri de gerçekleştirilecek.

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için Flaman Bölgesi'nden sosyalist Vooruit Partisi'nden Yılmaz Kurtal, İşçi Partisi'nden (PVDA) Gümüş Helin, Hristiyan Demokrat ve Flaman Partisi’nden(CD&V) Mustafa Uzun ve Valon Bölgesi'nden ise Sosyalist Parti’den Duygu Çelik (PS) aday gösterildi.

Adaylar, seçimde başarılı olabilmek için kampanya çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

AP, Seçimleri için Belçika’da nasıl oy kullanabilirim?
Belçika'da ikamet eden bir Avrupa vatandaşıysanız, Belçika'daki Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılabilir ve Belçika listelerindeki adaylara oy verebilirsiniz. Bu durumda, menşe ülkenizdeki Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılamayacaksınız. Belediyenizin seçmen listesine kayıt başvurusunun en geç 31 Mart 2024 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 

Seçmen olabilmek için beş şart bulunmakta;

Belçika'da aracınızı ödünç veriyorsanız, sigorta açısından bu kurallara dikkat edin Belçika'da aracınızı ödünç veriyorsanız, sigorta açısından bu kurallara dikkat edin
  • Avrupa Birliği Üye Devletlerinden birinin vatandaşlığına sahip olmak,
  • Ana ikametgahınızın Belçika'daki bir belediyede olması,
  • En az 16 yaşında olmak,
  • Oy haklarına sahip olmak,
  • Seçmen kütüğüne kayıtlı olmak (kayıt için minimum yaş: 14).

Oy vermeye giderken yanınızda hangi belgeleri getirmeliyim?
Oy vermeye giderken yanınızda seçmen kartınızı ve kimlik belgenizi götürmeniz gerekir. Kimlik kartınız, pasaportunuz veya ehliyetiniz kimlik kartı yerine geçmektedir.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş