Flaman Parlamentosu'nun aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı ırkçı Vlaams Belang Partisi Milletvekili Filip Dewinter’ın dokunulmazlığı kaldırıldı. Dewinter, Zelzate'de işlediği bir trafik suçu nedeniyle Gent trafik mahkemesinde ifade vermek zorunda kalacak. 

Trafik ihlali 29 Temmuz 2022'de saat 17.07'de John F. Kennedylaan'da gerçekleşti. Dewinter, Maserati Ghibli marka aracı , 4,2 saniye önce kırmızıya geçen trafik ışığından 27 kilometre hızla geçti ve hız kontrol kamerasına yakalandı.

Politikacı, geçtiğimiz yıl ağustos ayında sosyal medyada ceza tutanağının fotoğrafını paylaşarak, hoşnutsuzluğunu dile getirdi. Ancak Gent savcılığı, vekilin mahkemeye çağrılması gerekçesi ile dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulundu. Doğu Flaman savcılığı bu talebi kabul etti.

“Bunu da yaşadım. Daha önce hiç polis hakimi karşısına çıkmak zorunda kalmamıştım” şeklinde ifade kullanan Dewinter trafik mahkemesinde görülecek dava için dokunulmazlığının kaldırılmasını haksız bulduğunu belirtti. 

Dewinter sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada “Bir yargı bölgesinde basit bir ceza ile çözümlenen bir durum, burada bir polis mahkemesi tarafından ele alınıyor. Tüm prosedür, parlamenter dokunulmazlığımın kaldırılması için gerekli olan tüm resmi adımları içeriyor. Aslında dokunulmazlık bu tür durumlar için kullanılmamalı," şeklinde ifade kullanmıştı.

Mahkemenin Dewinter’ı suçlu bulması halinde milletvekilinin para cezası ve ehliyet yasağı riski ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş