Perşembe sabahı De Lijn ve MIVB otobüs, tramvay ve metro ulaşımında aksaklıklar yaşanmaya başladı. Sendikanın, Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne (Open VLD) tarafından hazırlanan gösteri yasağı taslağına karşı düzenlediği eylemlerde birçok hattaki toplu taşıma aracı sefere çıkmayacak. 

Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne'un (Open VLD) yasa tasarısı, hakimlerin, gösterilerde olay çıkartanlara verilen cezalara ek olarak, gösteri yasağı koyma hakkı tanıyor. Ancak sendikalar, tasarının sınırlarının geniş olduğunu, bu yasa ile barışçıl göstericilerin de cezalandırılabileceğini savunuyor. 

Toplu taşımanın yarısından fazlası çalışmayacak
Tüm Flandra genelinde De Lijn'a bağlı otobüs ve tramvayların sadece yüzde 58'i çalışıyor. Bölge bazında en büyük aksaklık Anvers'te yaşanıyor. De Lijn’ın bildirdiğine göre Antwerpen şehrindeki toplu taşımanın yüzde 51’i, sahil tramvayında ise yüzde 44’ü seferlerine devam ediyor. 

Diğer bölgelere bakıldığında Batı Flandra'da toplu taşımanın yüzde 56’sı, Flaman Brabant'ta yüzde 60’ı, Limburg'da yüzde 61’i ve Doğu Flandra'da ise yüzde 66’sının çalıştığı görülüyor. Gent için bu oran yüzde 65. 

Uygulama ve web sitesi aracılığıyla yolcular hangi seferlerin iptal edildiğini kontrol edebilir. Bu yolla mevcut seferler ve en güncel durum gösterilir. 

Brüksel ve Valonya
MIVB tarafından yapılan açıklamada; Brüksel'de sadece 1 numaralı metro hattının çalıştığı ve seferlerin Erasmus'a kadar uzatıldığı belirtildi. Tramvaylarda ise 3, 4, 7, 8, 9, 51 ve 92 numaralı hatlar çalışıyor. Otobüslerde de durum aynı sadece 12, 34, 36, 46 (sadece Moortebeek - Anneesens arası), 50, 53, 56, 59, 65, 71, 87 (Zwarte Vijvers'a kadar uzatıldı), 88 ve 95 numaralı hatlarda seferler devam ediyor. 

Valonya ulaşım şirketi TEC araçlarında da bazı hatların çalışmayacağı belirtilmekte. 

Elde edilen bilgiye göre, bugün saat 10'da Brüksel'de Bakan Van Quickenborne'un ofisinde bir eylem planlanıyor, ardından Ecolo/Green ve PS/Forward'un merkezlerine doğru bir gösteri düzenleneceği belirtiliyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş