Belçika’da temizlik, tarım, bahçelik ve gıda sanayi sektörlerinde çalışanların maaşlarının 1 Ocak'ta yaşam maliyetine uygun şekilde ayarlanmasına karar verildi. Bu zamdan yarım milyon 'Beyaz Yakalı Çalışanlar için Ek Ortak Komite' (PC 200) üyesi de faydalanacak.

İş ekonomisti Stijn Baert, konu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Baert'e göre, "Ocak ayında bu sektörlerde çalışanlar, yaklaşık %1,5 ekstra artış bekleyebilirler." 

Baert ayrıca, "Maaşlarımız düzeltilmiş sağlık endeksini takip ediyor. Bu, alkol, tütün, benzin ve dizel gibi sağlıksız ürünler dikkate alınmadan hesaplanan son dört ayın ortalama yaşam maliyetidir. Bu düzeltilmiş sağlık endeksi şu anda bir yıl öncesine göre %1,5 daha yüksek." şeklinde açıklama yaptı. 

En büyük beyaz yakalı çalışan grubu olan PC 200'de çalışanlar, güncel endeks tahminlerine göre %1,52 oranında bir endeksleme bekleyebilirler. Örneğin, brüt maaşı 2.500 euro olan bir beyaz yakalı çalışanın maaşı 2.538 euroya yükselecek.

Bu maaş zammının, çalışanların mali yükünü hafifletmesi ve yaşam maliyetlerine uyum sağlaması bekleniyor. Özellikle söz konusu sektörlerde çalışanlar için bu zam, yeni yılda ekonomik bir rahatlama sağlayacak. 

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.