İş Bakanı Jo Brouns'un önerisi üzerine Flaman Hükümeti tarafından alınan karara göre, sosyal yardım alan vatandaşlar Mart 2024 itibariyle VDAB'ye (Flaman İş ve Meslek Eğitim Kurumu) kayıt yaptırmak zorunda olacak. Kararın hedefi sosyal yardım alan kişilerin işe geçişini teşvik etmek ve Flaman bölgesindeki istihdam oranını yüzde 80'e çıkarmak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, bölgede sosyal yardım alan kişilerin yalnızca beşte birinin bir yıl sonra iş bulabildiği belirtilirken, VDAB'ye kayıtlı olanların bu oranı yüzde 40’a kadar çıkarttığı aktarıldı. 
Açıklanan zorunlu kayıt sistemi önümüzdeki yıl mart ayında başlayacak.

VDAB, bu sistemin işleyişinde OCMW'lerle (Sosyal Yardım Merkezleri) yakın işbirliği yapacak.  Kişi VDAB'ye kayıt olduktan sonra, OCMW (Sosyal Yardım Merkezleri) işe geçiş konusunu kendisi üstlenip üstlenmeyeceğini veya bunun için (kısmen) VDAB'a başvurup başvurmayacağını belirleyebilecek. 

İş yaş grubundaki (18-85 yaş) sosyal yardım alan herkese VDAB'ye kayıt olması için üç ay süre tanınacak. Sosyal yardım başvurusu yapanlar, OCMW'nin onaylamasının ardından ilk dört ay içerisinde VDAB’ye kayıt yaptırması gerekecek. 

Çalışmaya bir engeli bulunmayan ancak iş arama ve kayıt konusunda işbirliği yapmayan ise OCMW tarafından uygulanacak yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Ancak uygun olan ve bilinçli bir şekilde işbirliği yapmayanlar, OCMW aracılığıyla yaptırımla karşı karşıya kalabilirler.

Bu yıl sosyal yardım alan 8 bin kişinin VDAB'ye kayıt olduğunu belirten kurum Başkanı Wim Adriaens'e “Şimdi sıradaki adım, onları işe yönlendirmek, ancak bu durumun hiç de kolay olmadığını görüyoruz. Birçok gelir yardımı alan kişi genellikle farklı engellerle karşılaşıyor. Konut veya çocuk bakımı eksikliği, refah veya yoksullukla ilgili sorunlar gibi düşünün. OCMW'lerle birlikte bu engelleri aşabiliriz” şeklinde ifade kullandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş