Belçika Bilim Kurulu ve hükümetten oluşan CODECO adlı danışma kurulunun Covid-19 virüsüne karşı aldığı tedbirlerden biri olan tiyatro ve konser salonlarının kapatılma kararını askıya aldı.

Belçika'da Covid-19 virüsüyle mücadele kapsamında kararlar almakla yetkili bilim uzmanları ve siyasi kişilerden oluşan CODECO adlı danışma kurulu, 22 Aralık'ta yapılan son toplantıda kültürel alanda kalabalık ve bulaşma riski nedenleriyle tiyatro ve konser salonlarını kapatma kararı almıştı.

Belçika Anayasa Mahkemesi ülke genelinde yoğun bir tepkiyle karşılanan bu karar hakkında inceleme başlattı.

Mahkeme inceleme sonucunda kararın “çalışma kanununa muhalefet ve kültürel haklara erişim hürriyetine aykırı olduğu” gerekçesiyle askıya alındığını duyurdu. 

Anaya Mahkemesi, tiyatro ve konser salonlarının kapatılması kararını askıya alırken, eğlence yerlerinin ve sinema salonlarının kapalı kalacağını belirtti.

Anayasa Mahkemesinin almış olduğu karar vatandaşlarca sevinçle karşılanırken, hükümet ve bilim uzmanları arasında yoğun bir tartışmaya neden oldu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU