Belçika polisi, Salıyı Çarşambaya bağlayan gece saatlerinde Brüksel'deki Kraliyet Sarayı'nda bir kadın buldu. Basında çıkan haberlere göre kadın gece saatlerinde sarayın odalarından birinde ve muhtemelen yatakta uyur halde bulundu.
 
Het Niewsblad gazetesinin haberinde kadının içeri nasıl girebildiği bilinmemekle birlikte, herhangi bir şiddet ya da vandalizm izine rastlanmadığı belirtildi. Saraya giren davetsiz misafirin kraliyet ailesi tarafından kullanılan bir odada mı yoksa başkaları için ayrılmış bir odada mı yakalandığı henüz bilinmiyor.

Kadın hastaneye nakledildi
Polis, kadının gözaltına alındığı bilgisini doğrularken, 46 yaşındaki İspanyolca konuşan kadının “kafası karışık” bir halde olduğunu belirtti. Kadının gerçekten yataklardan birinde uyuyup uyumadığı hakkında bilgi vermedi.

Savcılık, kadının Brüksel'deki bir hastaneye götürüldüğünü ve nöbetçi sulh hakimi tarafından hakkında “psikiyatriye zorunlu kabul” için işlemleri başlatıldığını belirtti.

Kadının kötü niyetli olmadığı anlaşılıyor, ancak sarayın güvenliğini nasıl atlatabildiği ve bir güvenlik ihlali olup olmadığı merak konusu. Savcılık bu konunun araştırıldığını açıkladı.

Brüksel Kraliyet Sarayı
Brüksel'deki Kraliyet Sarayı, Kral Filip'in resmi konutudur, ancak gerçek ikametgahı Laken Kalesi. Federal polisin bir güvenlik müfrezesi hem kralı hem de kraliyet binalarının gözetiminden ve güvenliğinden sorumlu. 180 Memurdan oluşan bu birim tam kapasite çalışmakta; personel eksikliği bulunmamakta.

Brüksel Kraliyet Sarayı, asıl ikametgahı Laeken Kalesi'nde olan Kral Filip'in resmi ikametgahı. Sarayda yabancı delegasyonlar ve saray personeli için ayrılmış çeşitli odalar ve yaşam birimleri bulunmakta. Kadını hangi odada bulunduğu açıklanmadı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: NakNakNak - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.