Etkinlikte Faslı, Türk ve Filistinli Müslümanlar bir araya geldi. 200 kişinin katıldığı yardım gecesine Filistin'de görev yapan doktorlar da iştirak etti.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları sırasında hastanelerin ve sağlık tesislerinin ciddi şekilde zarar gördüğünü ifade eden doktorlar son günlerde yoğun çatışmalara maruz kalan bölgedeki hastaneler ve sağlık tesisleri hakkında bilgi verdiler.

liege 02

Özellikle El Şifa Hastanesi'nde binlerce kişinin mahsur kaldığına dikkat çekilirken, bölgedeki diğer sağlık tesislerinde enerji ve tıbbi malzeme eksiklikleri yaşandığı vurgulandı.
 
Doktorlar 7 Ekim'den itibaren 22'si hastane olmak üzere toplam 36 sağlık tesisinin hasar gördüğünü, sadece birkaçının faaliyette olduğu, bu hastanelerde de tıbbi malzeme ve gıda eksikliiği yaşandığını belirtti. Elektrik için güneş enerjisinden faydalanıldığı belirtildi. Gazze'deki zorluklara rağmen, yurtdışından yapılan tıbbi yardımların Mısır üzerinden Gazze'ye geçirilebildiği ifade edildi.

liege 05
 
Filistin İçin Liege Platformu Başkanı İbrahim Ural, İsrail'in Gazze'de kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayrımı yapmaksızın soykırım suçu işlediğini belirtti. İsrail'in gazetecileri, sağlık çalışanlarını hedef aldığını, okulları, hastaneleri ve ambulansları bombaladığını vurgulayan Ural, şunları söyledi: "Gazze'de şu anda on binlerce insan suya ve gıdaya ulaşamıyor. 2024 yılında, dünyanın gözü önünde, on binlerce insan açlık ve susuzluktan dolayı ölümle karşı karşıya. İsrail, insanları güvenli bölge dediği güneye göçe zorluyor ve bu bölgelere saldırıyor. Gazze'de 50 binden fazla hamile kadın bulunuyor, birçok kadın anestezi olmadan sezaryen doğum yapmak zorunda kalıyor. İnsani krizin hafifletilmesi için temiz su ve enerji ihtiyacının bir an önce karşılanması gerekiyor. “

liege 03

Düzenlenen etkinlikte hedefin 30 bin euro toplamak olduğunu belirten Ural, “Çok şükür 50 bin euro yardım topladık. Bu yardımlarla bir mobil hastane satın alınacak ve Gazze'ye ulaştırılacak. Ayrıca, birkaç tablonun satışından 3000 euro gelir elde edildi. Maddi ve manevi destek sunan herkese teşekkür ederim." dedi.

Ural'ın konuşmasının ardından Gazze şehitleri ve terör saldırısında hayatını kaybeden Türk şehit askerleri için dualar okundu.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Eendracht Aalst Kulübü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.