Evere Belediyesi merkezinde bir otobüs durağına üzerinde 'Müslümanlara hediye' yazan domuz kemiği bırakılmasının yankıları sürüyor. Evere Belediye Başkanının açıklamalarının ardından Kuzey Polis Bölgesi’nden de camilere bir çağrı geldi. 

Kuzey Polis Bölgesinin (Schaerbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) cami temsilcilerine herhangi bir tehdit durumunda derhal şikâyette bulunmaları uyarısında bulundu. 

Polis açıklamasında özellikle, Brüksel merkezinde Ekim ayında yaşanan terör eylemi ve ardından terör tehdit seviyesinin 3. seviyeye yükselmesi nedeniyle, polis devriyelerinin artırıldığı bildirildi. 

Polis yetkilisi Audrey Dereymaeker, tüm ibadet yerlerinin ve hassas hedeflerin güvenliğini sağlamak için ekstra önlemler alındığını ve domuz kemiği olayının ardından camilere yönelik devriyelerin devam edeceğini belirtti. 

Evere Belediye Başkanı Chahid, bir otobüs durağına üzerinde 'Müslümanlara hediye' yazan domuz kemiği bırakılmasının ardından, özellikle camilerin yakınlarında güvenliğin artırılması çağrısında bulunmuştu. 

Belediye başkanının tutumu, toplumun farklı kesimlerinin dini özgürlüklerine ve güvenliğine yönelik tehditleri ciddiye alan bir yaklaşımın göstergesi olarak tanımlanıyor.
 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş