Brüksel Bölgesi'nin Evere belediyesi merkezindeki Paduwa otobüs durağına üzerinde 'Müslümanlara hediye' yazan bir domuz kemiği bırakıldı. Evere Belediye Başkanı Redouane Chahid polisten zanlı veya zanlıların  bulunmasını  istedi. Ayrıca polise camilerin yakınındaki devriyeleri artırma talimatı verdi.
Yaşanan çirkin olay, bölgedeki Müslüman toplumu rahatsız etti. 

Belediye Başkanı Redouane Chahid, bu provokatif eyleme karşı hızlı bir şekilde harekete geçerek, polisin konuyu araştırmasını istedi. Ayrıca, bölgedeki camilerin çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırılması yönünde polise talimat verdi. 

Belediye başkanı Chahid, “her ne kadar bir kişi ya da kuruluşu hedef almayan tek bir olayla ilgili olsa da, domuz kemiği, Gazze'deki savaşla birleşince, bu da duyguların coşmasına neden oluyor. Yüksek önlem almak için yeterli sebep” olarak yorum yaptı. 

İslamofobik şikayetler arttı 
Belçika'daki İslamofobiye karşı mücadele eden İslamofobiye Karşı Kolektif (Collective Against Islamophobia in Belgium - CIIB) Başkanı Mustapha Chairi bu eylemin tipik bir İslamofobi örneği olduğunu belirtti. Chairi, Gazze'deki çatışmaların başlamasıyla birlikte İslamofobi şikayetlerinde ciddi bir artış gözlendiğini vurguladı.

Normal şartlarda yıllık olarak 100 ila 150 arasında şikayet alındığını belirten CIIB, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 40'a yakın şikâyet alındığını duyurdu.

Chairi, ayrıca bu şikayetlerin içeriğinin de değiştiğini, genellikle iş ve eğitimde ayrımcılıkla ilgili olan şikayetlerin yerini, camilere yönelik tehdit gibi daha ciddi olayların aldığını ifade etti. 

Gelecek yıl yapılacak seçimler öncesi, siyasetçilerin bu konuda nasıl bir tutum sergileyeceğinin önemli olduğunu vurgulayan Chairi  politikacıların bu tür eylemlere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.
 
“Pek çok şiddet politikacıların damgalaması ile başlıyor, en kötü durumda ise ortaya çıkan şiddet sarmalı ölümle sonuçlanıyor.” diyen Chairi’ye göre siyasetçilerin İslamofobi ve ırkçılığa nasıl tepki vereceği hayati önem taşıyor. 

Otobüs durağına bırakılan domoz kemiği:

Domuz kemiği

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş