Hollanda ve Belçika arasındaki benzin fiyatlarındaki fark giderek açılıyor. Belçika'da benzinin maksimum litre fiyatı Salı günü 1,77 euroya düştü. Hollanda’da ise sürücüler 45 sent daha fazla ödemek zorunda kalıyor.

Hollanda'da bir litre Euro 95 benzinin tavsiye edilen satış fiyatı 2,22 euro. Bu fiyat, geçen haftaya göre birkaç sent daha düşük. Belçika’da ise daha hızlı bir düşüş yaşanıyor.

Belçika'da hükümet her hafta maksimum satış fiyatını belirliyor. Buna göre bu hafta benzin için  belirlenen maksimum fiyat geçtiğimiz haftaya göre yaklaşık yedi sent daha düşük.

Bu yıl Temmuz ayında akaryakıt vergisi artışından önce, Hollanda ve Belçika arasındaki benzin fiyatlarındaki fark yaklaşık 10 sentti. Temmuz ayında bu fark yaklaşık 25 sente, geçtiğimiz haftalarda ise neredeyse 40 sente çıktı. Şimdi ise fiyat farkı 45 sent oldu. 

Dizel kullanan sürücüler için iki ülke arasındaki fiyat farkı bu kadar açık değil. Belçika'da dizelin litre fiyatı maksimum 1,93 euro. Hollanda'da ise tavsiye edilen satış fiyatı 2,05 euro.

Hollanda'daki akaryakıt vergilerinin önümüzdeki yıl Ocak ayında artması durumunda iki ülke arasındaki fiyat farkının daha da büyüyeceği endişesi yaşanıyordu. Bu durumun, Belçika sınırında kitlesel yakıt turizminin yaşanmasına neden olacağı tahmin ediliyordu. Ancak Temsilciler Meclisi'nin çoğunluğu bu durumu engelledi ve planlanan akaryakıt vergisi artışı bir yıl ertelendi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Engin Akyurt - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş