Belçika’da işgücü üzerinden alınan vergilerde lider konumda Belçika’da işgücü üzerinden alınan vergilerde lider konumda

Aralarında Macaristan Başbakanı Viktor Orban, eski İngiliz bakan Suella Braverman, Brexit yanlısı siyasetçi Nigel Farage gibi aşırı sağ muhafazakarlar arasında önemli isimlerin davet edildiği Ulusal Muhafazakârlık Konferansı, Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kir'in emriyle son anda iptal edildi.

Pazartesi günü Brüksel’de başlayacak olan ve Avrupa’daki sağ muhafazakarların katılımı ile gerçekleştirilecek Ulusal Muhafazakârlık Konferansı güvenlik gerekçeleriyle iptal edildi. Konferans son olarak Saint-Josse-ten-Nood belediyesindeki Claridge etkinlik salonuna taşınmıştı. Ancak Belediye Başkanı Emir Kır, kamu güvenliğini tehdit edebilecek bir durum yaratması olasılığına karşı konferansın derhal sonlandırılması kararını verdi.

Konferans ilk önce Brüksel'in Concert Noble mekanından verilecekti ancak buradan Etterbeek'teki Sofitel Brussels Europa oteline taşındı. Ancak burada da izin verilmeyince, son çare olarak Saint-Josse-ten-Noode'daki Claridge salonu seçildi. 

Salı sabahı saat 8 sıralarında başlayan konferans, kısa süre sonra Belediye Başkanı Emir Kir'in müdahalesiyle durduruldu.

Belediye Başkanı Kir, konferansın gerçekleşmesi halinde kamu düzeninin ciddi şekilde bozulabileceğini ve bu durumun toplumsal huzuru tehdit edebileceğini belirtti. Kir, polis şefi ve OCAD'ın (Tehdit Değerlendirme Koordinasyon Kurulu) tavsiyeleri üzerine etkinliğin yasaklanması kararını verdiğini açıkladı. 

Kararın ardından, bölgedeki polis ekiplerine konferansa son vermek için derhal müdahale edilmesi talimatı verildi. 

Etkinliğe, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, eski İngiliz bakan Suella Braverman, Brexit yanlısı siyasetçi Nigel Farage, eski Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve Fransız yazar Éric Zemmour gibi tanınmış isimler davet edilmişti. Vlaams Belang'dan Tom Vandendriessche de konuşmacılar arasında yer alıyordu.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.