Haziran ayının ilk günü Belçika’da geçerli bazı kurallarda yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. İşte o değişiklikler

Alkollü araç kullananlar daha çabuk ehliyetini kaybedecek   
Belirli bir seviyenin üzerinde alkollü şekilde araç kullananların ehliyetlerine iki hafta boyunca el konuluyor. Bugünden itibaren 1,5 promil olan alkol sınırı 1,2 promile indirildi. 

Belçika'da trafik kontrollerinde kanında 0,5 promilin üzerinde alkol tespit edilenlere ceza kesiliyor. Bu sürücülere en az 3 veya 6 saatlik geçici sürüş yasağı veriliyor ve para cezası kesiliyor.

Oost-Vlaanderen'daki yüzme alanlarında kara liste
Oost-Vlaanderen'da, ziyaretçilerin 1 Haziran'dan itibaren il sınırları içerisinde bulunan Sint-Niklaas'daki De Ster, Berlare'deki Nieuwdonk, Wachtebeke'deki Puyenbroeck ve Geraardsbergen'deki De Gavers yüzme alanlarını kullananlardan kimlik göstermeleri istenecek. Kamuyu rahatsız eden davranışlar sergileyenlerin bu alanlara girişi engellenecek. 

Ayrıca bir kara liste oluşturulacak. Bir alanda uygunsuz davranışlar sergileyen, toplum huzurunu bozan kişi, diğer alanlara da alınmayacak. 

Çocuk bakım zaman kredisinde kıdem süresi değişikliği
Ebeveynlerin çocuklarının bakımını üstlenmek için işyerinden talep ettiği “zaman kredisi” (tijdskrediet voor kind ) veya başka bir değişle işten tam veya yarı zamanlı ayrılma hakkı kuralında değişiklik yapıldı. Buna göre 1 hazirandan itibaren ancak aynı işverenle en az üç yıl çalışan kişilere zaman kredisi hakkı tanınacak. Şu ana kadar bu hak aynı işyerinde 2 yıl çalışanlara veriliyordu. Kural tam zamanlı, yarı zamanlı ve beşte bir zamanlı çalışanlar için geçerli olacak. 

Şubat ayında zaman kredisi sisteminde bazı değişiklikler uygulanmıştı. Böylece, bir çocuk için bakım amaçlı tam zamanlı zaman kredisi almak isteyen bir ebeveyn, artık sadece çocuk 5 yaşına gelene kadar bu yardımı alabiliyor. Bakım amacıyla 5 ve 8 yaş arası çocukları için zaman kredisi alan ebeveynlere artık yardım yapılmayacak. Bunun yanı sıra çocuk için bakım amaçlı zaman kredisine yönelik tüm yardım süresi, 51 aydan 48 aya düşürüldü. 

Flaman Sağlık Bakanlığı kuruldu
1 Haziran'da Flaman Sağlık Bakanlığı oluşturuldu. Refah, Halk Sağlığı ve Aile Bakanlığı ile Bakım ve Sağlık Ajansı'nın birleşmesinden oluşan Flaman Sağlık Bakanlığı, genel olarak sağlık ve toplum refahı konuları ile ilgilenecek. Bakanlığın yetki alanları arasında yaşlılar politikası, evde sağlık hizmetleri, birinci basamak sağlık hizmetleri, uzmanlaşmış bakım, önleme, kalite denetimi ve altyapı sübvansiyonları gelmekte.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Patrick Robert Doyle - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.